Samsung bereidt volgende hoge resolutie camerasensor voor: ISOCELL HP3

Samsung werkt aan de tweede generatie van haar 200 megapixel camerasensor. In welke Samsung telefoon(s) de ISOCELL HP3 sensor straks te vinden zal zijn, is nog niet duidelijk, maar uiteraard is de Galaxy S23 straks een belangrijke kandidaat.

Samsung ISOCELL HP3 camera sensor

Kort na de zomer van 2021 introduceerde Samsung de eerste 200 megapixel camerasensor van het bedrijf. De ISOCELL HP1 combineert een groot aantal pixels op een relatief grote 1/1,22 inch sensor. In een concrete Samsung telefoon kwamen we de sensor nog niet tegen. Alleen in een Motorola prototype dook hij recent op. Toch staan de ontwikkelingen op dit gebied niet stil.

Wij hebben namelijk vernomen dat Samsung op dit moment voorbereidingen treft voor de lancering van de tweede sensor met een dergelijke hoge resolutie. Technische details van de ISOCELL HP3 hebben we verder niet. Het feit dat de Zuid-Koreanen zo snel een verbeterde uitvoering uit gaan brengen, lijkt in ieder geval de kans te verhogen dat we de nieuwe 200 megapixel sensor wél in de een of andere telefoon tegen gaan komen.

Wij gaan er in ieder geval níet vanuit dat we de ISOCELL HP3 in Samsung's aankomende toptelefoons tegen gaan komen. De Galaxy Z Flip 4 en Galaxy Z Fold 4 maken naar alle waarschijnlijkheid gebruik van minder experimentele camerasensoren, tenslotte. En terecht, wat ons betreft. Pas met de Galaxy S22 Ultra begint de 108 megapixel camerasensor echt voordelen te brengen wat betreft het vastleggen van scherpere details. Een goede reden om nog meer pixels in een camera te stoppen is ver te zoeken – buiten de PR-afdelingen van telefoonfabrikanten, uiteraard.