Samsung belooft Galaxy S20 (Ultra) camera te verbeteren door updates

Hoewel Samsung met de Galaxy S20 serie een paar indrukwekkende smartphonecamera's lanceert, is er ruimte voor verbetering van de software. De camera van de Galaxy S20 Ultra wordt momenteel nog geplaagd door een paar bugs. Toekomstige updates zullen hier dan ook voor zorgen.

Galaxy S20 camera: updates maken software beter

Voor de Galaxy S20 – en natuurlijk vooral voor de Ultra – besloot Samsung een frisse wind door haar benadering van smartphone-camera's te blazen. Met grotere sensoren, hogere resoluties en hogere (hybride) zoomfactoren moeten ze de beproefde camera's van toestellen als de Galaxy S10 ver voorbij streven. En in de meeste situaties doen ze dat ook. Maar, zo blijkt uit de eerste vroeg reviews, er is een ‘maar'.

Met name de Galaxy S20 Ultra blijkt geplaagd te worden door een trage auto-focus, zo melden onder meer PCMag en InputMag. In principe gebruikt de camera van dat toestel dezelfde fase-detectie autofocus – PDAF – die Samsung al jaren gebruikt. Toch lijkt deze in de S20 Ultra nog wat buggy op dit moment. The Verge meldt bovendien dat het toestel de huid van personen op de foto ietwat overdreven bewerkt.

Al met al zijn er dus nog wat issues, die eigenlijk allemaal binnen de software ervan lijken te liggen. En inderdaad, in een reactie op de genoemde publicaties, laat Samsung weten aan een update te werken die de problemen moet oplossen.

Als doorsnee gebruik(st)ers heb je dus hopelijk straks geen last van de genoemde bugs. Tenslotte duurt het nog een week of twee voor de Galaxy S20 modellen daadwerkelijk in de winkels liggen. Tot die tijd rolt Samsung met een beetje geluk dus al de update uit die de camera's van de toestellen moet verbeteren.

In hoeverre de Galaxy S20 en S20 Plus – zonder de periscoop-lens van de Ultra – last hebben van hetzelfde is niet direct duidelijk. Samsung heeft vooral de S20 Ultra beschikbaar gesteld aan reviewers, tenslotte. Uiteraard houden wij een oogje op de toekomstige Galaxy S20 updates, en of deze inderdaad de software-issues van de camera van de S20 Ultra oplossen.

Zoals gezegd landen de Galaxy S20-modellen over ruim twee weken in de winkels. Je hebt nog tot 8 maart om een S20 Plus of Ultra te reserveren en er gratis een set Galaxy Buds+ oortjes (review!) bij te krijgen. Bekijk voor details de aanbiedingen in Samsung's shop HIER – of check ons Galaxy S20 pre-order overzicht voor meer details van de actie.