Samsung in 2019: camera’s overal – geruchten over Galaxy S10, A-serie

Nieuwe details van de triple camera van Samsung's Galaxy S10 duiken op. Ook over de camera's van de A-serie in 2019 komen we meer te weten, dankzij nieuwe informatie uit Zuid-Korea.

Een tijdje terug dook het gerucht op dat Samsung volgend jaar misschien drie versies van de Galaxy S10 lanceert. De grootste variant zou zelfs een triple camera krijgen aan de achterzijde. Maar dat niet alleen: zelfs in de mid-range Galaxy A-serie komt mogelijk een model met drie lenzen. Van beide varianten – S10 en A-serie – duiken nu heel wat nieuwe details op.

Galaxy S10 triple camera lenzen

Volgens ETNews krijgt tenminste één Galaxy S10-variant inderdaad een drievoudige camera. Deze zou bestaan uit een 12 megapixel groothoek lens, een 16 megapixel super groothoek lens, én een 13 megapixel telelens. Daarmee biedt het toestel dus mogelijk zo'n beetje alles wat je op lensgebied van een telefoon zou kunnen wensen – op papier, althans.

De komst van een dergelijke ‘camera-upgrade' zou een welkome stap zijn in de evolutie van Samsung's topmodel Galaxy telefoons. De Galaxy S7 had destijds een camera die de rest van de markt ver vooruit was. De Galaxy S8 borduurde daar een beetje op voort, en hoewel de S9 prima camera's heeft, is de kloof met de rest van de markt inmiddels bijna verdwenen.

Galaxy A-serie in 2018

Opvallend genoeg lijkt Samsung's aanstaande cameraoffensief niet beperkt tot de absolute topmodellen. Ook in de A-serie komen we volgend jaar tenminste één model tegen met een triple camera. Het zou in dat toestel gaan om één camerasensor met een resolutie van maarliefst 32 megapixels, eentje van 8 megapixel, en eentje met 5 megapixels. Daarmee wordt de lijn voortgezet die al enigszins in de Galaxy A6 Plus te herkennen is: dat toestel heeft een 24 megapixel frontcamera. Met andere woorden: de A-serie gaat, zo lijkt het, weer deelnemen aan de ‘megapixel race'.

Om welk model in de A-serie het zal gaan is verder niet duidelijk. Een tijdje terug ontdekten wij al dat Samsung de toestellen volgend jaar mogelijk van een ‘nul' zal voorzien. Denk: Galaxy A30, Galaxy A50, Galaxy A70, etc. En recent kwamen we ook een toestel met modelcode SM-A750FN op het spoor, een mogelijke opvolger van de Galaxy A8.

Al met al wordt 2019 vermoedelijk een interessant jaar op cameragebied – mits Samsung het een en ander goed implementeert natuurlijk. Simpelweg een extra lens toevoegen zorgt niet automatisch voor betere foto's, tenslotte. Het wachten is op meer informatie, die de komende maanden ongetwijfeld op zal gaan duiken.

Lees de reacties (2)

  • Als ze nu nog eens leren de toestellen sneller en langer te updaten dan zou dat goed zijn. Ik heb op mijne s8+ de eerste update gekregen via wifi deze maand.

  • Dat doen ze al, zet bij instellingen "updates automatisch installrten" aan. Installatie volgt dan vanzelf indien deze door Samsung aangeboden wordt.