Renders van de Samsung Galaxy A41 bevestigen eerdere informatie

Een tijdje terug verklapten wij de sommige specs van Samsung's aankomende Galaxy A41. Sommige daarvan zien we nu bevestigd op de eerste afbeeldingen van het toestel.

Galaxy A41 renders

Al een tijdje volgen wij het nieuws rond de opvolger van de populaire Galaxy A40, de Galaxy A41. Anderhalve maand geleden wisten wij al de hand te leggen op een eerste paar technische details van het toestel. Zo kwamen wij te weten dat de hoofdcamera een resolutie heeft van 48 megapixels. Deze informatie blijkt nu correct, met de opduiken van een hand vol afbeeldingen.

Op de plaatjes – gepubliceerde door PriceBaba – zien we een Galaxy A41 die eigenlijk niet zoveel verschilt van de A40. Direct zichtbaar: de vernieuwde camera-module. Niet alleen zien we de vermelding dat het toestel een 48 MP hoofdcamera heeft, maar we zien ook de extra sensor. Dat is zeer waarschijnlijk de macrocamera, waarover wij ook al schreven, die waarschijnlijk een vrij lage resolutie heeft van 2 megapixels. De andere camera is een groothoeklens, die waarschijnlijk een 8 of 13 megapixel resolutie heeft.

Verder zien we dat het toestel een notch heeft voor de 25 megapixel frontcamera. De behuizing zelf heeft een design dat overeenkomt met bijvoorbeeld de Galaxy A51. Op basis van dat toestel – check onze Galaxy A51 review – verwachten we dat de Galaxy A41 vooral op cameragebied vooruit zal gaan ten opzichte van zijn voorganger.

Bovendien weten we ook al dat het toestel een accu heeft met een capaciteit van ongeveer 3500 mAh. Dat is een stuk groter dan de 3100 mAh accu van de A40. Het scherm heeft een diagonaal van 6 of 6,1 inch, terwijl het toestel met afmetingen van 150 bij 70 millimeter een haar breder is dan zijn voorganger.

Galaxy A41 in Nederland

Een vraag waarop we met deze afbeeldingen geen antwoord krijgen, is of de Galaxy A41 een zogeheten ODM-device is. Dat is een toestel dat voor Samsung door een andere fabrikant gemaakt wordt. Dat vermoeden kregen we omdat de A41 uitgerust is met een MediaTek processor.

Wat wel al duidelijk is, is dat Samsung de Galaxy A41 in Nederland en België uit gaat brengen. Je kunt ‘m straks kopen in het blauw, zwart of wit. Een prijs is uiteraard nog niet bekend, evenals een releasedatum.