Ook Samsung Galaxy S21 begint aan grote april update met nieuwe features

Voor de eerste Samsung Galaxy S21 gebruik(st)ers is nu de update van april beschikbaar. Het is een flink paket, met verbeteringen voor de camera en de nieuwe Image clipper.

Galaxy S21 update april 2023

Eerder dit jaar al rolde Samsung versie 5.1 van de One UI interface uit naar heel wat toestellen – de Galaxy S21 serie incluis. Daarin zaten al wat snufjes die hun debuut hadden gemaakt in de Galaxy S23 serie. Toch waren er ook leuke features die toen nog exclusief voor de S23 bleven. Een daarvan komt nu alsnog naar andere high-end Samsung telefoons.

Vandaag gaat de update naar firmwareversie G99*BXXU7EWCH van start op de eerste S21-modellen. En het is nogal een update: bijna 1GB weegt het pakket. Je krijgt uiteraard de beveiligingspatch van april die 51 fixes voor het Android OS brengt, en 23 voor Samsung's eigen soft- en hardware. Sommige daarvan zijn erg belangrijk voor de beveiliging van de Exynos soc die ook in de Galaxy S21, S21+, en S21 Ultra te vinden is.

Verder zorgt de update er ook voor dat de ‘camera-en galerijfuncties zijn verbeterd‘. Concreet betekent dit, dat je nu ook op de S21 gebruik kunt maken van een toffe Galaxy S23-feature: Image clipper. Leg in de Galerij je vingertop op een persoon of object op een foto, en wacht tot je telefoon deze vanzelf uitsnijdt. Je kunt deze vervolgens opslaan – in de map Bijgeknipte afbeeldingen – of kopiëren en elders plakken. Ideaal, bijvoorbeeld, om je eigen stickers mee te maken.

Beschikbaarheid

Hoewel de update vanochtend vroeg alleen beschikbaar was op branded Galaxy S21 modellen van Vodafone, is hij er inmiddels voor álle S21, S21+, en S21 Ultra varianten. Alleen met de Galaxy S21 FE moet je nog wat geduld hebben. Dat toestel krijgt dezelfde update later deze maand, maar in zijn eigen tempo.

Je merkt het vanzelf als de update voor jouw S21 klaar staat. Je kunt wachten op de automatische melding, of direct handmatig de beschikbaarheid checken. Dat doe je via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Rolt de update ook jouw (unbranded) Galaxy S21 binnen? Heb je nog meer nieuwe features of andere veranderingen ontdekt?

(Dank, René, Thomas, en Jeroen!)

Lees de reacties (7)