One UI 4.1 update op de Galaxy Note 10 beschikbaar

Dit weekend rolde de One UI 4.1 upgrade voor Samsung's Galaxy Note 10 uit. Aan boord zijn alle usual suspects, die we ook op andere toestellen tegenkwamen: nieuwe features, een nieuwe security patch, én een betere GOS.

Galaxy Note 10 update: One UI 4.1

Een flinke rij Samsung telefoon kreeg de afgelopen weken de upgrade naar One UI versie 4.1 al. Dat is de versie van de interface die oorspronkelijk zijn debuut maakte op de Galaxy S22 serie. Maar zoals altijd, komt een aantal features vervolgens dus ook naar toestellen zoals de Galaxy Note 10. Bovendien worden, ook de beveiliging en de Game Optimizing Service bijgewerkt.

Een download van ongeveer 1050MB brengt de Note 10 en Note 10+ naar firmwareversie N97*FXXU7HVC6. Daarin zitten een drietal verbeteringen. Allereerst krijgt de Note 10 de beveiligingspatch van maart. Oké, het is inmiddels april, maar de achterstand wordt nu toch weer een beetje kleiner.

One UI 4.1 bevat nieuwere versies van allerlei Samsung app, zoals SmartThings Find, AR-Zone, Samsung Health, en Smart Switch. En de kleuren die je met de Kleurenpalet functie instelt, duiken nu in veel meer applicaties op. Helemaal nieuw is de Slimme widget, waarmee je de content van verschillende apps in één widget op je startscherm kunt zetten.

En dan is er nog de verbeterde RAM Plus functie. Deze biedt nu eindelijk de mogelijkheid om zelf te kiezen hoeveel virtueel geheugen je wilt gebruiken op jouw Galaxy Note 10(+).

Nieuwe Game Optimizing Service

Het derde onderdeel van de upgrade, is de nieuwe versie van de Game Optimizing Service (GOS). Dat is een applicatie die de prestaties van de telefoon beheert op het moment dat deze een langere periode zwaar belast wordt – bijvoorbeeld als je games speelt. Om ervoor te zorgen dat je niet binnen een half uur je batterij leeg speelt – of de processor smelt – kan je telefoon niet eindeloos de maximale prestaties leveren.

Toch bleek het beheer door de GOS menig gebruiker iets té rigoreus: prestaties werden al beperkt voordat het toestel te warm werd, bijvoorbeeld. En menigeen wil nu eenmaal de keuze zelf maken om wel of niet optimaal met je resterende acculading om te springen. Die keuze is er nu, als je in de Game Launcher via Meer naar Game Booster gaat, en daar Labs kiest. Je kunt Ander beheersysteem voor gameprestaties inschakelen, waardoor het toestel minder efficiënt omgaat met energie en dus betere prestaties levert – althans, zolang de temperatuur niet te hoog oploopt.

Beschikbaarheid

De update naar One UI 4.1 is beschikbaar op de unbranded Galaxy Note 10(+) in Nederland en België. En ook op Vodafone's branded toestellen kun je ‘m inmiddels installeren. Je kunt wachten tot je vanzelf de melding krijgt, of direct updaten via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

(Dank aan iedereen die het ons meldde!)

Lees de reacties (1)

  • Hallo,
    Mijn tablet galaxy tab S6 werd heeft de update one ui 4.1 upgrade Android 12.
    Als ik klik op de multitask- toets en ik wil een andere app openen die al geopend is op de achtergrond, dan kan ik niets doen, niet aanklikken, noch wegvegen. Ik moet eerst via de homebutton naar startscherm, en dan opnieuw op de multitask-toets dan pas kan ik mijn app openen, of wegvegen.