Nederlandse Samsung Galaxy S10 serie krijgt vanaf nu september update incl. One UI 2.5

Vanaf vandaag krijgen de Nederlandse Samsung Galaxy S10, S10 Plus en S10e de update naar One UI 2.5. Deze bevat een paar nieuwe features, en de beveiligingspatch van september.

Galaxy S10 update september 2020: One UI 2.5

Dat ging dan toch vrij snel: eind augustus bracht Samsung de Galaxy Note 20 uit met One UI 2.5. Op dezelfde dag kreeg ook de Galaxy S20-serie die versie van Samsung's eigen interface, en vorige week startte de upgrade voor de Galaxy S10-serie. Vandaag rolt de update dan ook in Nederland uit.

Op dit moment kunnen de eerste Nederlandse Galaxy S10-gebruik(st)ers OTA de flinke update downloaden. De bijna 1000MB grote update verschijnt in de vorm van firmwareversie G97*FXXU8DTH7. Deze bestaat op zijn beurt uit pakweg twee onderdelen: de security patch van september, en One UI 2.5.

Over de inhoud van de patch van deze maand kunnen we nog niet veel kwijt. Samsung en Google hebben nog steeds geen details vrijgegeven van de inhoud van het pakket. One UI 2.5 bevat in ieder wel een paar nieuwe snufjes.

Na installatie heeft de Pro Video camera-stand wat nieuwe opties en videoformaten. Ook wordt de Enkele opname modus uitgebreid met de keuze om vooraf te bepalen hoe lang je video en foto's wilt opnemen (vijf tot vijftien seconden). De DeX-stand kun je draadloos via Miracast gebruiken op een compatible TV.

Ook het keyboard krijgt wat nieuwe opties, zoals de mogelijk direct op YouTube te zoeken. Tik daarvoor op de drie ‘puntjes' rechtsboven op het toetsenbord. Ook wordt het eenvoudig gemaakt om Wi-Fi gegevens te delen met contacten die bij je in de buurt zijn.

Beschikbaarheid

Op het moment van schrijven is de update OTA in Nederland én België beschikbaar op de S10 Plus, en via Smart Switch op de S10 en S10e. Wij verwachten dat hij later vandaag op alle drie de modellen OTA te downloaden zal zijn. Op branded toestellen van Vodafone en T-Mobile zal hij in de loop van de komende weken ook uitrollen, maar nu nog even niet.

Als een Galaxy S10 Lite hebt, moet je ook nog even wachten. Dat toestel krijgt zijn ‘eigen' update naar One UI 2.5. In sommige landen rolt deze nu al uit – in ons land vast ook spoedig.

In ieder geval krijg je vanzelf een melding zodra de update op jouw gedownload kan worden – of je check het zelf via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren. Heb jij ‘m al binnen? Wat kom jij nog allemaal tegen aan veranderingen, verbeteringen, bugreparaties, of nieuwe bugs?

Meer toestellen

Overigens verwachten wij op korte termijn de One UI 2.5 update ook op de Nederlandse Galaxy Note 10. Bovendien komt hij in de komende weken of maanden dan ook nog naar de Galaxy S9 en Galaxy Note 9.

(Dank aan iedereen die het ons meldde!)

Lees de reacties (16)

1 2