Nederlandse Samsung Galaxy S10, S9, en Note 10 ontvangen update van december

De eerste Galaxy S9 en Galaxy S10 modellen in Nederland en België beginnen vandaag aan de update van december. Bovendien is de update er ook voor de Galaxy Note 10.

Galaxy S10 update december 2020

Gisteren kwamen we te weten dat Samsung de Galaxy S10 mogelijk in januari 2021 gaat upgraden naar Android 11. Tot die tijd blijft het toestel natuurlijk wel gewoon de nieuwste beveiligingspatches ontvangen. In het kader daarvan rolt vanaf vandaag de update van december ook in Nederland uit op de eerste modellen.

Firmwareversie G97*FXXS9DTK9 voorziet de Galaxy S10e, S10, en S10+ van de nieuwste beveiligingspatch uit de keukens van Google en Samsung zelf. Zoals wel vaker weten we nog niet wát er precies in deze patch zit, omdat de beide tech-giganten nog geen details bekend maakten. Duidelijk is wel, dat de update deze maand een echte beveiligingsupdate is, zonder functionele wijzigingen.

Beschikbaarheid

Op het moment van schrijven is de update OTA beschikbaar op de unbranded Galaxy S10e en S10 in Nederland en België. Op de S10+ kun je ‘m al via Smart Switch installeren. Wij verwachten ‘m later vandaag ook op deze modellen Over The Air. De branded toestellen van Vodafone en T-Mobile worden, zoals bijna altijd, later deze maand bijgewerkt.

Galaxy S9 update december 2020

Tegelijk met de S10 worden vandaag ook de Galaxy S9 modellen voorzien van de nieuwste beveiligingssnufjes. Firmwareversie G96*FXXSCFTK2 arriveert in de vorm van een net geen 100MB grote download. Hij brengt maar een ding: de nieuwste security patch, waarvan we – zoals hierboven aangestipt – nog niet weten wat ‘ie doet. Functioneel verandert er verder niets.

Beschikbaarheid

De december update is nu direct OTA beschikbaar op de unbranded Galaxy S9 en S9+. Dat is in Nederland én in België het geval. Ook het geval: als jij jouw branded S9 destijds direct bij Vodafone of T-Mobile hebt gekocht, moet je nog wat geduld hebben.

Galaxy Note 10 update december 2020

Nóg een high end Samsung telefoon waarop je vandaag al de patch van december kunt downloaden is de Galaxy Note 10. Een ongeveer 135MB grote download brengt de Note 10 en Note 10+ naar respectievelijk firmwareversie N970FXXS6DTK8 danwel N975FXXS6DTK8.

Net als op de Galaxy S10 en S9 geldt ook op de Note 10 deze maand dat de update alleen de beveiliging verbetert. Op manieren die we pas weten zodra Samsung en Google informatie over de inhoud van de nieuwe patch publiceren.

Overigens: ook de Galaxy Note 10 wordt mogelijk al in januari bijgewerkt naar Android 11. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat de volgende update – na die van vandaag – direct de grote sprong naar Android 11 en One UI 3 is.

Beschikbaarheid

Op dit moment kun je nieuwe update al direct OTA binnenhalen op de unbranded Galaxy Note 10 in Nederland en België. Voor de Note 10+ is hij er ook al, maar alleen via Smart Switch. Branded modellen volgen later.

Installatie van updates

Zodra de een nieuwe update OTA – Over The Air, direct op het toestel – voor jouw Samsung Galaxy beschikbaar is, krijg je daar vanzelf een melding van. Soms laat deze melding even op zich wachten. Je kunt dan altijd handmatig de beschikbaarheid checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Lees de reacties (17)

1 2