Nederlandse Samsung Galaxy Note 8 krijgt november update

Samsung rolt vandaag de beveiligingsupdate van november uit naar de Nederlandse Galaxy Note 8. Behalve een belangrijke verbetering voor de beveiliging van het Android system bevat de update geen noemenswaardige veranderingen.

Galaxy Note 8 update november 2019

Begin oktober werd bekend dat Google een zwakke plek in de beveiliging van het Android besturingssysteem sinds enige tijd niet had gefixt. Een van de Samsung telefoons die gevoelig bleek voor het lek is de Galaxy Note 8. Toegegeven, zo lang je geen dubieuze apps installeert zul je er geen last van hebben, maar een fix bleek wel degelijk nodig. En nu arriveert ‘ie dus.

De nieuwe update voor de Galaxy Note 8 komt in de vorm van een bijna 590MB grote download. Deze bevat firmwareversie N950FXXS8DSK1, met daarin de beveiligingspatch van november. Tussen de 35 fixes die daarin zitten voor het Android OS zelf, is er dus ook een die het genoemde, grote lek dichttimmert,

Daarnaast zijn er ook nog eens 39 kleine en minder kleine fixes die zwakke plekken in Samsung's eigen software wegwerken. Het gaat daarbij onder meer om een aantal fixes voor de Wi-Fi module van de Exynos chipset in het toestel.

Beschikbaarheid

Je kunt de november update nu installeren op unbranded toestellen in Nederland. Zoals wel vaker, is hij er op het moment van schrijven nog niet voor branded Galaxy Note 8 toestellen van Vodafone en T-Mobile, noch voor Belgische modellen. Zodra de update voor jouw toestel beschikbaar is, krijg je de melding tussen je notificaties – of je controleert de beschikbaarheid handmatig via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij deze update al op jouw Galaxy Note 8? Ben je na installatie nog meer veranderingen tegengekomen?

Lees de reacties (5)