Nederlandse Samsung Galaxy A5 krijgt Android 5.0.2 Lollipop update

Ruim een maand geleden previewden wij Android Lollipop al op de Samsung Galaxy A5, en inmiddels is de update officieel beschikbaar in Nederland. Om precies te zijn op de unbranded A5, en op Vodafone's branded toestelversie, op dit moment.

Sinds een paar dagen kon Android 5.0.2 al geinstalleerd worden op Vodafone's branded Galaxy A5, en vanaf vandaag kun je ‘m ook op je unbranded toestelvariant downloaden.

De Lollipop update voor de unbranded – niet direct bij een provider gekochte – Galaxy A5 – brengt firmwareversie XXU1BOF1, terwijl Vodafone's toestel zelf de nog net iets nieuwere XXU1BOF2 firmware krijgt.

Net als op andere toestellen, brengt Android Lollipop op de Galaxy A5 een wat vernieuwde interface, hoewel de verschillen niet zo groot zijn – maar een sausje van het zogeheten Material design vind je nu terug in de menu's en de apps.

Ook de weergave van notificaties ging op de schop, en je kunt middels de Niet storen stand aangeven van wiens berichten je wanneer wel en niet op de hoogte gesteld wilt worden.

Je kunt Lollipop op je Galaxy A5 installeren via het toestel zelf – maar download ‘m wel via WiFi, omdat het om een fikse update gaat. Ook via Samsung Kies zal de update op korte termijn beschikbaar zijn. Wanneer de update naar T-Mobile's branded A5 komt is nog niet bekend.

Heb jij Lollipop op jouw A5 geïnstalleerd? Laat dan hieronder even weten wat je zoal tegenkomt, en wat er wel en niet bevalt!

Lees de reacties (21)

  • Sinds deze update start mijn samsung A5 zichzelf opnieuw op. Dit gebeurt een aantal keer per dag. Weet iemand hoe je dit kan oplossen?

    • Je kunt proberen de Cache partitie te wissen. Zie hier (gaat niet over de A5, maar werkt min of meer hetzelfde): //www.galaxyclub.nl/2015/04/samsung-galaxy-s4-cache-wissen-geluid-speaker-probleem-android-lollipop-update/

  • Geeft ons a.u.b. androi kit kat terug. Lollipop is zoveel trager in het openen van apps.

    Erg spijt van de update!

  • Na de update is het "recente apps" scherm veranderd. Het meldingen scherm is veranderd en na mijn idee het toetsenbord ook.

  • Sinds de nieuwe update is mijn mobiel langzamer geworden. Loopt vast en gooit kleuren door elkaar..

    Erg veel spijt van deze update

  • Mijn Internet is veel trager geworden. Maar mijn wifi doet het ook niet meer. Zoveel spijt van de update. Hoop dat er snel een oplossing komt.

1 2 3
Gerelateerde artikelen