Preview: Samsung Galaxy A5 met Android 5.0.2 Lollipop

De Android Lollipop update voor de Samsung Galaxy A5 ging vorige week in Polen van start. En hoewel we in Nederland nog even geduld moeten hebben, kunnen we – dankzij de Poolse firmware – alvast een blik werpen op de nieuwe software van het toestel. Update 14 juli: inmiddels is Lollipop op de Nederlandse Galaxy A5 beschikbaar.

samsung-galaxy-a5-android-lollipop-update-preview Preview: Samsung Galaxy A5 met Android 5.0.2 Lollipop

Grote verrassingen brengt de update naar Android 5.0.2 Lollipop niet naar de Galaxy A5, die als sinds de release voorzien was van een recente versie van Samsung’s TouchWiz interface. Hierdoor zijn de verschillen – in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Lollipop update op de Galaxy S4 – niet zo groot.

samsung-galaxy-a5-android-lollipop-update-preview-1 Preview: Samsung Galaxy A5 met Android 5.0.2 Lollipop

Natuurlijk is het uiterlijk van de standaard applicaties wel enigszins bijgeschaafd, zodat deze past bij het zogeheten Material Design van Android Lollipop zelf, en ook in de menu’s zelf zien details er net even wat anders uit. Echter, alles werkt zoals het daarvoor ook deed – inclusief de Thema feature, die helaas ook na de update nog geen toegang biedt tot Samsung’s Thema winkel waar je met de Galaxy S6 wel toegang tot hebt.

samsung-galaxy-a5-android-lollipop-update-preview-2 Preview: Samsung Galaxy A5 met Android 5.0.2 Lollipop

Ook de mogelijkheid om meerdere gebruikersaccounts aan te maken – zoals deze onlangs wél met Android 5.0.2 op de Galaxy Tab S kwam – zul je vergeefs zoeken op.

Uiteraard brengt Android Lollipop ook op de Galaxy A5 ook achter de schermen de nodige veranderingen, waardoor de interface van het toestel wat soepeler aanvoelt. Wat de update met de accuduur van het toestel doet kunnen we op dit moment nog niet zeggen.

samsung-galaxy-a5-android-lollipop-update-preview-3 Preview: Samsung Galaxy A5 met Android 5.0.2 Lollipop

Zoals gezegd: in Nederland kun je de Lollipop update op dit moment nog niet installeren op jouw Galaxy A5. Vooralsnog kan dit alleen in Polen via officiële weg. Samsung kennende wordt er de komende weken gekeken hoe de nieuwe software het daar doet. Pas na het fixen van eventuele bugs wordt de update dan vrijgegeven voor andere landen. Reken er dus op dat het minstens nog een paar weken gaat duren voor de Galaxy A5 ook hier de sprong kan nemen.

Beste Galaxy A5 deals per provider

Praat mee