Meer updates: Samsung Galaxy Note 20 (januari) en Galaxy A3 uit 2017

Kort na de Galaxy S9 is Samsung nu ook gestart met de januari update voor de Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra. Bovendien: ook de Galaxy A3 uit 2017 krijgt een nieuwe update – met de patch van november j.l.

Galaxy Note 20 update januari 2021

Slechts iets meer dan een week nadat de Galaxy Note 20 de upgrade naar Android 11 kreeg, staat de volgende update alweer in de startblokken. Vanaf nu rolt namelijk de allernieuwste beveiligingspatch uit in zowel Nederland als België.

Een bijna 170MB grote download bevat firmwareversie N98xBXXS1CUA2. Na de stap naar Android 11 hoef je nu geen grote functionele vernieuwingen te verwachten. En inderdaad: alleen de patch van januari wordt geïnstalleerd. Deze patch bevat verschillende fixes voor de beveiliging, waarvan er vooral één uitblinkt in nut en zinloosheid tegelijk.

Het blijkt namelijk dat de Galaxy Note 20 gevoelig was voor dezelfde vingerafdruksensor-problemen waar ook de Galaxy S10 mee worstelde. De update van vandaag fixt deze kwetsbaarheid. Echter, de kwetsbaarheid bestond alleen onder Android 10 – waar de Note 20 sinds vorige week dus niet meer op draait.

Dat dit ‘lek' dus gefixt wordt is heel zinnig – maar het probleem was dus sowieso al opgelost. De logica van het geheel is niet direct duidelijk, maar zolang het probleem niet meer bestaat is het wat ons betreft goed.

Beschikbaarheid

De januari update is nu beschikbaar op de unbranded Note 20 (Ultra) modellen in Nederland en België. Geduld is handig wanneer je een branded model hebt van Vodafone of T-Mobile, want je krijgt ‘m dan pas wat later.

Galaxy A3 (2017) update: november patch

Als we toch bezig zijn updates op een rij te zetten, dan moet eentje er zeker ook nog bij. De Galaxy A3 uit 2017 wordt namelijk ook nog een keer bijgewerkt. Een 32MB grote update naar firmwareversie A320FLXXS9CTK3 voorziet het bijna toestel van de patches tot en met november 2020.

Ook hier zul je functionele vernieuwingen vergeefs zoeken. Het feit dat Samsung deze mid-range telefoon zo lang na de lancering in januari 2017 bij de tijd houdt is zinvol genoeg.

De update is bovendien ook beschikbaar voor Belgische toestellen, én voor branded varianten van T-Mobile.

(Dank, Jan!)

Lees de reacties (6)