Meer updates: Samsung Galaxy A51 (mei) en Galaxy A8 (april)

De afgelopen dagen arriveerden updates op de Samsung Galaxy A51 en Galaxy A8 (2018). De toestellen krijgen de beveiligingspatches van, respectievelijk, mei en april.

Galaxy A51 update mei 2021

De grootste update die we hier onder de loep nemen is die voor de Galaxy A51. Nadat het toestel de afgelopen maanden al de upgrade naar Android 11 kreeg, én een update naar One UI 3.1, staan nu opnieuw een paar honderd MB klaar om gedownload te worden.

Firmwareversie A515FXXU4EUD7 kan Over The Air binnengehaald worden, en weegt ruim 324MB. Het Android OS en One UI blijven bij dezelfde versie uiteraard – maar een paar andere punten prijken wel op de changelist. Een daarvan is de beveiligingspatch van mei. Deze volgt de patch van april op, die begin deze maand met One UI 3.1 mee kwam, en die onder andere een groot lek in de Wi-Fi beveiliging dichtte.

Verder verbetert de update ook de Quick Share functie, en de prestaties van de camera. Samsung zelf rept bovendien van nieuwe functies voor betere camera-ervaringen. Concreet wordt hier de Portret modus genoemd, die vroeger door het leven ging als Live Focus.

Beschikbaarheid

Je kunt de nieuwe update nu direct installeren op de unbranded Galaxy A51 in Nederland en Belgie. Alleen als je jouw branded toestel direct bij Vodafone kocht moet je nog even geduld hebben.

Galaxy A8 update april 2021

En dan is er ook de Galaxy A8, die begin 2018 op de markt verscheen. Het toestel kreeg drie jaar lang maandelijks de nieuwste patches. Daar kwam in februari verandering in, toen Samsung na de derde verjaardag van het toestel besloot de frequentie terug te schroeven.

En inderdaad, nu arriveert de security patch van april die van januari op. De ruim 268MB grote download brengt het toestel naar firmwareversie A530FXXSICUD3. Functioneel verandert er niets, maar toch zitten er een paar belangrijke fixes voor de beveiliging in de patch. Zo zagen we vorige week dat de patch van april het Fragattacks Wi-Fi-lek dicht. Dat is een kwetsbaarheid in de Wi-Fi verbinding, waarvoor de Galaxy A8 nu dus niet meer gevoelig is.

Beschikbaarheid

De nieuwe update is OTA beschikbaar op alle in Nederland en België verkochte Galaxy A8 varianten – unbranded en branded.

Je krijgt vanzelf een melding dat de update klaar staat, of je checkt de beschikbaarheid direct via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren. Heb jij deze update binnen op jouw Galaxy S9 (Plus)? Kom je nog meer veranderingen tegen na installatie?

Heb jij een van de bovenstaande updates op jouw Galaxy A51 of A8 geïnstalleerd? Kom je nog meer vernieuwingen of veranderingen tegen?

Lees de reacties (4)