En daar is de Android 13 update op de Galaxy Tab S7

Geheel conform plan rolt nu ook de Android 13 update uit voor de Galaxy Tab S7. Je kunt ‘m nu direct op zowel de Wi-Fi als de 5G modellen downloaden.

Galaxy Tab S7 update naar Android 13

Ruim een week geleden ging de grote Android 13 upgrade van start op de Galaxy Tab S8 serie. Echter, tot nu toe is de nieuwe software alleen beschikbaar op de modellen met 5G connectiviteit. Als je een Wi-Fi model hebt is geduld nog steeds een schone zaak. Bij de Galaxy Tab S7 pakt Samsung het gelukkig anders aan, en wordt géén onderscheid gemaakt tussen Wi-Fi en 5G uitvoeringen.

Zo'n 1,9GB schoon aan de haak weegt de grote upgrade op de Galaxy Tab S7 modellen – in de vorm van firmwareversie …XXU2DVK3. Net als de andere Samsung Galaxy apparaten die Android 13 krijgen, krijgt ook de Tab S7 natuurlijk One UI versie 5. Check zelf de nodige achtergrondinformatie, tips, en vernieuwingen in onze eerdere berichtgeving:

Geef jouw Tab S7 na installatie even de tijd om zichzelf opnieuw te optimaliseren. Tijdens dit proces kan je accu sneller leeg lopen dan je gewend bent. Het kan een paar uur – of ook een paar dagen – duren voor, bijvoorbeeld, het energieverbruik weer terug is op het normale niveau.

Beschikbaarheid

Het lijkt erop dat Samsung de grote upgrade direct op alle Galaxy Tab S7 modellen beschikbaar heeft gestelt. Je kunt ‘m downloaden op de Wi-Fi en 5G modellen van de Tab S7 en Tab S7+. Alleen als je een Galaxy Tab S7 FE hebt moet nog geduld hebben. Deze krijgt de update pas in de loop van december, aldus Samsung Nederland.

Zoals je gewend bent, kun je wachten op de automatische melding dat de update klaar staat voor jouw Tab S7. Of je checkt direct handmatig of je ‘m kunt downloaden via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

(Dank, Jan!)

Lees de reacties (5)