Meer plaatjes van de Samsung Galaxy Z Fold 3: nu wel met UPC

Wat zeg je? Je wilde graag nog meer plaatjes zien van de Samsung Galaxy Z Fold 3? Nou, dat komt goed uit. En weet je wat? Ze zijn een beetje anders dan de andere, recent gepubliceerde afbeeldingen – en wel op een cruciaal punt.

Galaxy Z Fold 3 mét Under Panel Camera

Kijk, het zit namelijk zo. Vorige week zagen we de Galaxy Z Fold 3 eigenlijk al op een paar mooie, scherpe afbeeldingen. En die toonden een detail wat we niet verwacht hadden te zien: een camera in het grote scherm dat aan de binnenkant van het toestel zit. De geruchten hadden namelijk een zogeheten Under Panel Camera voorspeld: een camera die helemaal onder het scherm zit, zonder een gat of uitsparing. Echter, op de afbeeldingen leek een normale selfiecamera zichtbaar, zoals we die ook kennen van andere recente topmodellen.

Vandaag duikt een nieuwe batch persplaatjes op van de Galaxy Z Fold 3. En dit keer lijkt de camera in het grote scherm (7,55 inch) inderdaad te ontbreken – of hooguit heel lichtjes te worden weergegeven, alsof ‘ie er niet echt zit. Zoals bij een Under Panel Camera, inderdaad. Dat zou dus betekenen dat de Z Fold 3 wel degelijk Samsung's eerste telefoon is met een dergelijk nieuw snufje.

Het 6,23 inch scherm aan de buitenkant heeft wel een meer traditionele frontcamera, die door een rond gat in het scherm naar buiten gluurt. De Z Fold 3 kan straks ook met een S Pen stylus overweg, al krijg je die er standaard niet bij geleverd.

Verder vallen natuurlijk de drie vrij grote camera's aan de achterkant op. Dit zijn natuurlijk de hoofdcamera, de groothoeklens, en een telefoto camera – alledrie waarschijnlijk met een resolutie van 12 megapixels. Daarmee evenaart de Galaxy Z Fold 3 natuurlijk niet de camerakwaliteiten van de Galaxy S21 Ultra, met zijn 108MP hoofdcamera en dubbele zoomlenzen.

Presentatie

Gisteren bevestigden afbeeldingen van de Galaxy Z Flip 3 de datum van Samsung's volgende Unpacked evenement. Op 11 augustus zullen de Zuid-Koreanen zowel de Galaxy Z Fold 3 als de Z Flip 3 presenteren. Bovendien worden dan ook een aantal andere gadgets gelanceerd, zoals de Galaxy Buds 2 en de Galaxy Watch 4.

Nog voor het einde van augustus liggen al deze nieuwe gadgets dan ook nog eens in de winkels. Dat de nieuwe Fold en Flip traditiegetrouw niet goedkoop zijn laat zich raden, al zoemen er geruchten rond dat ze net even iets minder kosten dan hun respectievelijke voorgangers. Dat zou mooi zijn, al houden wij ons nog even vast aan het motto ‘eerst zien dan geloven‘.