Meer hints wijzen op komst Samsung Galaxy S20 ipv Galaxy S11 serie

Er duiken meer aanwijzingen op dat Samsung de Galaxy S11 misschien uitbrengt onder de noemer Galaxy S20. Een hoesjesmaker ‘lekt' een stukje email dat de naamswijziging zou bevestigen.

Samsung Galaxy S20, Plus en…. Ultra?

Vorige week al kwamen uit China geruchten overgewaaid dat Samsung de Galaxy S11 in 2020 liever uit zou kunnen brengen als de Galaxy S20. Nu zijn dit soort geruchten een jaarlijks terugkerend onderdeel van het geruchtencircuit, en dus niet direct geloofwaardig. Als hoesjesmakers zich in hetzelfde circuit begeven wordt het langzaam tijd de oren te spitsen.

Op Twitter meldt zich namelijk Karl, chef van hoesjesmaker Schnail. En zoals dat gaat met hoesjesmakers, zou ook dat bedrijf op de hoogte zijn gesteld van de aanstaande naamswijziging. We zien (een deel van) een email waarin gemeld wordt dat de kleinste toestelvariants(Galaxy S11e, SM-G980/981) door het leven zal gaan als de Galaxy S20. De ‘middelste' versie (SM-G985/986) wordt de Galaxy S20 Plus, terwijl de grote uitvoering (Sm-G988) Galaxy S20 Ultra moet heten.

Is daarmee dus bevestigd dat Samsung haar volgende toptelefoon-serie inderdaad Galaxy S20 noemt? Nou, nee, natuurlij niet. Een, noch twee zwaluwen maken wat dat betreft zomer. Chinese geruchten zijn en blijven Chinese geruchten – er zijn er teveel – en Twitterende hoesjesmakers hebben vooral ook baat bij de gegenereerde aandacht voor hun eigen merk.

Dus Samsung noemt de Galaxy S11 toch gewoon S11? Naja, alles is natuurlijk mogelijk. Er waren eerder ook al geruchten over een (anderssoortige) naamswijziging, tenslotte. Het wachten blijft dan ook vooral op bevestiging uit betrouwbaarder bron.

En verder?

Los van de nieuwe verwarring rond de naam van Samsung's ‘next topmodel', werden de laatste tijd een hoop dingen wel duidelijk. Zo kregen we pas nog een nieuwe glimp van de enorme cameramodule van de S11 Plus/S20 Ultra. Op eerdere renders was deze nogal, uhm, chaotisch – nu zien we een heldere layout met vier camera's: een hoofdsensor (108MP), een groothoeklens, mogelijk een normale 2x zoomlens, en dan nog de rechthoekige ‘periscoop-camera'. Los van de details onderstreept deze camera nog eens dat Samsung in 2020 eindelijk weer eens serieuze stappen vooruit wil zetten op camera-gebied.

Hetzelfde gebeurt ook op het gebied van de accucapaciteit. De kleinste toestelversie krijgt net geen 4000 mAh mee, terwijl de grootste een 5000 mAh batterij aan boord heeft. De middelste variant krijgt een capaciteit van 4500 mAh – groter dan de S10 Plus en Note 10 Plus in 2019. Met (veel) grotere accu's en (veel) betere camera's maakt Samsung in 2020 serieuze stappen vooruit. Tel daarbij de bekende schermkwaliteit op, en de nieuwe processoren, en het wordt duidelijk: dit worden geen goedkope telefoons.

Prijs en releasedatum

Hoewel we in feite nog niets weten over de prijs en releasedatum van de Galaxy S20 slash Galaxy S11-serie, laten een paar dingen zich raden. De lancering vindt in ieder geval half februari plaats – ergens tussen de 11e en de 18e, zo lijkt. Prijstechnisch is de vraag of Samsung zich richt op dezelfde prijsklassen waarin de verschillende S10-modellen zich in 2019 bevonden. In dat geval zien we een Galaxy S11e/S20 die pakweg tussen de €850 en €900 moet kosten – een S11/S20 Plus met een prijskaartje vanaf €950 tot €1000 en een S11 Plus/S20 Ultra die minstens €1000 tot €1100 kost. Wij verwachten dat de releasedatum van de Galaxy S20/S11-serie ergens in maart zal liggen.