Grote Samsung Galaxy Watch update met nieuwe functies nu beschikbaar in Nederland

De in november door Samsung aangekondige grote update voor de Galaxy Watch is nu beschikbaar in Nederland. De update brengt features van de Watch Active 2 naar de eerdere Watch-modellen, zoals Bixby Voice, de Touch Bezel bediening, en nieuwe Health functies.

Galaxy Watch update brengt nieuwe features

Toen Samsung afgelopen zomer de Galaxy Watch Active 2 lanceerde, gebeurde dit met een nieuwe versie van de gebruikersinterface, One UI 1.5. In november liet Samsung vervolgens weten ook de eerdere Galaxy Watch te zullen updaten met deze versie van de interface. Het heeft even geduurt, maar nu arriveert de update dan ook in Nederland – althans, op de eerste Galaxy Watch.

De bijna 118MB grote update brengt het horloge naar firmwareversie R800XXU1DSL1. Daarin zitten dus Tizen 4.0.0.7 en de One UI 1.5 voor horloges. Los van de getalletjes, brengt de update vooral heel wat functionele vernieuwingen:

Bixby

  • Met de nieuwe Bixby krijgt u taken gemakkelijker gedaan. Oefen eerst met specifieke doelen of vraag naar het tijdsverschil tussen uw stad en de plaats waarnaar u onderweg bent

Wijzerplaten : Er zijn complicaties voor wijzerplaten toegevoegd.
(Begin met trainen, ademhalen en overige.)

Nieuwe wijzerplaat “Mijn stijl” toegevoegd die verschillende bij de outfit passende wijzerplaten aanbeveelt, door een foto van de kleding te nemen.

Extra indicatorfunctie in wijzerplaat die app in de achtergrond weergeeft zoals volgen van training, timer. Als u op de indicator tikt, gaat u terug naar de app.

Extra emoticons voor verschillende huidskleuren

Verbeterde gebruikersinteractie voor volgende functies

  • Always On Display-scherm is beter leesbaar tijdens opladen of in de spaarstand.
  • Het is eenvoudiger om de volgorde van pictogrammen in het Quick panel aan te passen.
  • De apps Timer en Stopwatch zijn nu gebruiksvriendelijker.
  • Watch geeft Slaapstand intuïtiever aan

Verbetering in Samsung Health

  • Het bijhouden van de rondetijden is verbeterd voor activiteiten als hardlopen en fietsen.
  • De functie Dagelijkse activiteit is toegevoegd om de dagelijkse activiteit van de gebruiker weer te geven(bewegen, training, activiteit per uur)
  • Gegevenssynchronisatie via NFC met Technogym-trainingsapparaten is toegevoegd.
  • Automatische traceerfunctie voor “zwemmen” toegevoegd
  • Extra waarschuwing toegevoegd voor lage hartslag

Beschikbaarheid

Je kunt deze update nu dus op je Galaxy Watch downloaden en installeren, in Nederland en in België. Dezelfde update komt ook naar de eerste Watch Active, maar is daarvoor op dit moment nog niet beschikbaar. Je kunt de firmware van je Galaxy Watch bijwerken via de Galaxy Wearable app op je telefoon. Ga daarvoor naar het Galaxy Watch-overzicht in de app. In de Start-tab scroll je naar beneden en kies je de optie Update Horlogesoftware, gevolgd door Downloaden en installeren. Uiteraard kun je ook gewoon wachten tot je telefoon er vanzelf mee op de proppen komt.

Heb jij de update op jouw Galaxy Watch geïnstalleerd? Is het een verbetering? Zijn er bugs waar je tegenaan loopt?

(Dank, Henk!)

Lees de reacties (27)

1 2 3 5
Gerelateerde artikelen