Meer augustus updates: Galaxy A32, Galaxy A8, Galaxy Note 8

Vanochtend meldden wij de grote augustus update voor de Galaxy S10. Maar: de afgelopen dagen arriveerde de nieuwe patch op nog een aantal Samsung telefoons. Wij vinken aan: de Galaxy A32, de Galaxy A8, en de Galaxy Note 8.

Galaxy A32 update augustus 2021

Na de Galaxy A22 krijgt nu ook de Galaxy A32 een update met de allernieuwste beveiligingspatch. De ruim 210MB grote download bevat firmwareversie A326BXXS3AUH3 (5G) of A325FXXU1AUH1 (4G). Behalve de patch van augustus – inclusief 34 fixes voor het Android OS en 8 voor de One UI komen we zo gauw geen praktische wijzigingen tegen op ons toestel. Ook de nieuwe snufjes die de Galaxy A52 vorige week met de patch van augustus ontving – zoals de Stand Bedtijd snelkoppeling – komen we op de A32 (nog) niet tegen.

Je kunt de update nu installeren op alle in Nederland en Belgie verkochte toestelversies van de Galaxy A32 – 4G, 5G, unbranded, en branded.

Galaxy A8 update augustus 2021

De Galaxy A8 verscheen begin 2018 in Nederland, en kreeg drie jaar lang maandelijks de nieuwste beveiligingspatches. In februari van dit jaar schakelde Samsung om naar een driemaandelijks schema. Inmiddels zijn er alweer een half jaar verder, en krijgt het toestel een nieuwe firmware (dank, Thomas).

De ruim 303MB grote download bevat firmware A530FXXULCUH4. Daarin zitten verder natuurlijk geen functionele vernieuwingen meer – maar wel de patch van deze maand. Daarmee kan de A8 er voorlopig qua beveiliging weer even tegenaan.

Je kunt de update installeren op de Nederlandse unbranded Galaxy A8, én op Vodafone's branded model. Als jij een branded A8 van T-Mobile of een Belgische telefoon hebt moet je nog wat geduld hebben.

Galaxy Note 8 update augustus 2021

Nog een toestel dat zijn maandelijkse supportperiode al even achter de rug heeft, is de Galaxy Note 8. Bijna een jaar terug beloofde Samsung alleen nog nieuwe patches per kwartaal aan te bieden. Sindsdien werd de Note 8 vrij goed bijgehouden, met updates in januari, april en juni.

Vorige week al kwam firmwareversie N950FXXSGDUG6 beschikbaar in de vorm van een 597MB grote download. En net als bij de hierboven beschreven updates, is het alleen de patch van augustus die geïnstalleerd wordt. De update is nu OTA beschikbaar op alle in Nederland en België verkochte Galaxy Note 8 modellen.

Voor alle toestellen geldt: je krijgt vanzelf een melding zodra de update klaar staat voor jouw telefoon. Je kunt zelf de beschikbaarheid checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.