Juli update bereikt nu ook 3,5 jaar oude Samsung Galaxy A5 uit 2016

Een nieuwe update is beschikbaar voor de Galaxy A5 uit 2016. Samsung voorziet het drieënhalf jaar oude toestel van de beveiligingspatch van de maand juli.

Galaxy A5 2016 update juli 2019

Begin 2016 bracht Samsung de Galaxy A5 van dat jaar op de markt. Drie jaar later, begin 2019, werd het toestel uit het maandelijkse updateprogramma gehaald, en sindsdien werden updates inderdaad een stuk schaarser. Toch krijgt het toestel er nu weer wel eentje, en wel met een recente security patch.

Vanaf nu krijgt de Galaxy A5 2016 een bijna 83MB grote update. Daarin zit firmwareversie A510FXXS8CSF3. Deze laat het toestel natuurlijk gewoon op Android versie 7.0, maar installeert wel alle beveiligingspatches tot en met die van juli. Nieuwe features komen natuurlijk niet meer naar de telefoon, maar de changelog belooft – zoals altijd – nog wel de gebruikelijke stabiliteitsverbeteringen en bugreparaties.

Beschikbaarheid

Je kunt de update nu installeren als je een Nederlandse Galaxy A5 uit 2016 hebt. De update is ook beschikbaar op branded toestellen van Vodafone en T-Mobile, én bovendien ook op Belgische modellen. Ergo: hij is beschikbaar op alle hier verkochte toestellen (mits je geen geïmporteerd model hebt).

Heb jij de update geïnstalleerd? Merk je, behalve de security patch, nog andere verbeteringen/veranderingen?

Gerelateerde artikelen