Hoe sterk is de Samsung Galaxy S5?

Klap, daar viel de smartphone herhaaldelijk op de stoeptegels. En voordat we er erg in hadden reed er ook nog eens een flinke SUV overheen. Dat was balen, want de smartphone in kwestie was geen Samsung Galaxy S5. Die had deze bizarre samenloop van omstandigheden namelijk een stuk beter doorstaan.

Je kunt tegenwoordig geen bekende smartphone zoals de Galaxy S5 lanceren, zonder dat enthousiaste mensen direct pogingen ondernemen ‘m zo spectaculair mogelijk te slopen. Of ‘m tenminste laten vallen. Of overrijden. Iedereen is namelijk – terecht – nieuwsgierig hoe sterk zo'n nieuw stukje technisch vernuft precies is.

En dus lieten de mensen van TechSmartt een spiksplinternieuwe Galaxy S5 het opnemen tegen de Galaxy S4. Om een lang verhaal kort te maken: de S5 overleeft als enige de straffe valtest met vlag, wimpel, en slechts kleine deukjes. De beloning voor dit vertoon van degelijkheid is een extra test, waarbij een SUV over het toestel heen wordt gereden. Ook nu blijft het scherm genadeloos heel, met alleen een barst in het glas voor de camera als bewijs voor het incident.

Met de Galaxy S5 bewijst Samsung niet alleen een water- en stofdicht toestel te kunnen bouwen, maar maakt korte metten met het idee dat een kunststof smartphone niet sterk zou zijn. Maargoed, oordeel zelf:

(via)

Lees de reacties (3)

  • erg jammer dat het zo is overdreven, mijn s5 is in het gras gevallen met het scherm naar beneden en er zit al een barst in...

  • De samsung s5 is waardeloos
    Ik heb hem niet eens laten vallen
    Heb hem in een hoesje en toch allemaal barsten in het scherm
    Geen idee hoe dat kan
    De s4 was bij mij sterker

  • Het is onzin te zeggen dat je soms een beetje geluk moet hebben. Half jaar oude s5 lager dan de broekzak plat op het scherm op het balkon vanaf de stoel (wel geheel onbedoeld en niet expres) ik dacht neeeeee ik keek en drukte wat voorzichtig en zachtjes niks aan de hand ik dacht pfieuw... plop en ja hoor van boven tot helemaal beneden en lange barst .... hoe kan die wel al die testen door staan als gloednieuw maar na een half jaar 1 keer te vallen toch een barst krijgen... beschermglaasje op geplakt en alles doet het nog. Als je weet waar die zit zie je hem maar anders niet zo snel... toch jammer