Dit zijn de Samsung Galaxy Note 20 prijzen (aanvulling: NL en BE)

Water is nat, en de prijzen voor de aankomende Samsung Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra zijn hoog. Dat neemt niet weg dat wij toch een beetje verrast zijn, nadat vorige week alle eigenschappen van de toestellen opdoken. Aanvulling 29 juli: inmiddels hebben wij de prijzen in Nederland en België vernomen. De Note 20 5G kost hier €1049, terwijl de Note 20 Ultra hier €1299 moet gaan kosten. Het onderstaande artikel is bijgewerkt met deze prijzen.

Aanvulling 6 augustus: zie de officiële prijzen en aanbiedingen in ons Galaxy Note 20 pre-order overzicht.

De Galaxy Note 20, die mogelijk €999 kost, ondanks een kunststof body en 60Hz FHD scherm

Galaxy Note 20 prijs

Vorige week doken plaatjes van, en informatie over, de Galaxy Note 20 op. Onder andere het bescheiden scherm – full HD, 60Hz – en de kunststof body lieten ons speculeren over een prijs die mogelijk lager is dan verwacht. Daarvan lijkt nu toch geen sprake, aldus een gerucht over de Europese prijzen van de nieuwe Note 20 modellen.

De Galaxy Note 20 4G moet hier een adviesprijs hebben van €949. Voor de 5G-variant betaal je €1049, terwijl de Galaxy Note 20 Ultra voor €1299 over de toonbank gaat. Daarmee hebben de toestellen bijna dezelfde adviesprijzen als de Galaxy S20 Plus en S20 Ultra eerder dit jaar – maar €50 goedkoper. Je krijgt wel standaard 256GB opslag, en niet – zoals bij de S20-serie – 128GB. En natuurlijk de S Pen stylus, met bijbehorende functionaliteit, maar: de S Pen van de Note 20 heeft een veel hogere reactietijd (26ms) dan die van de Note 20 Ultra (9ms). Om onduidelijke redenen, eigenlijk.

Echter, alle S20 modellen hebben een 120Hz scherm met een hogere resolutie, én een body uit glas en metaal. Bovendien: de S20 Plus en S20 Ultra hebben respectievelijk een 4500 en 5000 mAh accu. Ter vergelijking: de Note 20 en Note 20 Ultra moeten het doen met 4300 en 4500 mAh.

Dat Samsung op de Note 20 Ultra een prijskaartje plakt dat vergelijkbaar is met de S20 Ultra verbaast ons niet. De camera is verbeterd (laser focus), en de Ultra-toevoeging in de naam hintte er al naar. Echter, dat de Note 20 ondanks alle bezuinigingen toch minstens €949 moet kosten, verrast ons wel. Het lijkt een erg optimistische prijsstelling voor een toestel dat een paar belangrijke high-end eigenschappen mist. En dat in tijden waarin smartphone-verkopen – om logische redenen – lager zijn dan anders.

Galaxy Buds Live prijs

Overigens duikt ook de vermeende prijs op van de aankomende Galaxy Buds Live – Samsung's nieuwe ruisonderdrukkende oortelefoontjes. Met een adviesprijs van €189 zijn deze maar een paar tientjes duurder dan de Galaxy Buds+, die we eerder reviewden. Dat is dan weer geen gekke prijs, vermoedelijk. Laten we hopen dat je tenminste een set van de Buds Live bij een Note 20 pre-order krijgt.

Al met al is het dus vooral de verwachtte prijs voor de Note 20-zonder-Ultra die hoger uitvalt dan verwacht. Uiteraard moeten we opmerken dat het hier gaat om mogelijke prijzen, en niet om Samsung's officiële informatie. Als je hoop wilt koesteren op een Note 20 voor rond de €900, dan kan dat nog – tenminste tot de officiële onthulling, volgende week, op 5 augustus. Dan weten we of de hier genoemde prijzen inderdaad juist zijn.