Geen Fold, geen Bloom, maar Flip: Samsung Galaxy Z Flip, om precies te zijn

Geruchten over de naam van Samsung's nieuwe clamshell vouwtelefoon volgen elkaar in rap tempo op. Vorige week leek het toestel nog Galaxy Bloom te gaan heten, inmiddels wordt er geld gezet op ‘Galaxy Z Flip‘. Want waarom ook niet, toch?

Poging 3: Galaxy Z Flip

Samsung werkt al geruime tijd aan een opvouwbare telefoon met een clamshell-design, net zoals de klaptelefoons van weleer. Lange tijd werd het toestel in de volksmond gewoon maar Galaxy Fold 2 genoemd, omdat het nu eenmaal de tweede vouwtelefoon wordt die de Zuid-Koreanen uitbrengen.

Toch was al lang duidelijk dat het toestel zo zou gaan heten. Een echte Fold 2 moet namelijk ook een echte opvolger zijn van de eerste Galaxy Fold, die je sinds vorige week in Nederland kunt kopen. En dus dook kort nadat wij Samsung betrapten bij het gebruik van de codenaam van het toestel – Bloom – het gerucht op dat het toestel Galaxy Bloom heet. Met die naam is niks mis, maar Samsung gebruikt niet vaak de codenaam als commerciële naam. En dus ging de zoektocht verder.

Dezelfde Israëlische site die ook de lanceerdatum van de Galaxy S20 correct voorspelde, beweerde tevens dat de vouwtelefoon vermoedelijk Galaxy Z heet. Deze naam komt nu opnieuw terug in het logo dan de Chinese telefoonroddelaar Ice Universe de wereld in tweette – met de toevoeging Flip. Dus. Heet het toestel straks inderdaad Galaxy Z Flip?

Het zou goed kunnen, al laat Ice Universe – zoals te vaak – netjes in het midden of het logo officieel is, of het resultaat van creatief fotosjoppen. En dus blijft het afwachten tot concreet bewijs een einde maakt aan de eindeloze stroom oncontroleerbare geruchten. En tot het zover is, blijft een slag om de arm de beste manier om een korrel zout te consumeren. Of zo.