Foto’s tonen Samsung Galaxy S20 Plus, bevestigen nieuwe naamgeving

Een eerste paar foto's van de Samsung Galaxy S20 – de S20 Plus, om precies te zijn – bevestigen eerdere geruchten. We zien de grote cameramodule met vier camera's, en bovendien blijft er geen twijfel meer over de naamgeving.

Galaxy S20 Plus foto: veel camera's en meer

De laatste tijd doken steeds vaker geruchten op over de naamgeving van Samsung's volgende toptelefoons. Deze zouden niet onder de  Galaxy S11 uitgebracht gaan worden, maar Galaxy S20 gaan heten. Concreet bewijs ontbrak tot nu toe. Echter, foto's van een van de toestellen in de serie maken een eind aan de twijfel.

De mensen van XDA-Developers wisten de hand te leggen op een drietal foto's waarop de ‘plus'-variant van de Galaxy S20 te zien is. Bovendien gaat het om het 5G-model, zoals het opstartscherm laat zien. De Galaxy S20 Plus is de ‘middelste' versie van de nieuwe serie. Het toestel zit qua grootte, en mogelijk ook qua features, tussen de reguliere S20 en de vermeende Galaxy S20 Ultra. Voor wie het precies bijhoudt: dit is het toestel met modelnummer SM-G986.

De foto's tonen in feite niet veel verrassingen. We zien een toestel dat qua design niet veel afwijkt van de Galaxy S10. Het cameragat voor de frontcamera zit in het midden van de bovenrand het display. Net als op de Galaxy Note 10, inderdaad. Ook vergelijkbaar met de Note 10, maar ook andere recente modellen in de Galaxy A-serie, is de in de hoek geplaatste cameramodule. Op de S20 Plus biedt deze plaats aan maarliefst vier camera's.

Waarschijnlijk, echter, bevat dit toestel niet de 5x optische zoomlens met periscoop constructie, die voorbehouden blijft aan de S20 Ultra. Ook is het maar de vraag of de hoofdsensor de hoge 108 megapixel resolutie heeft. De kans is groot dat Samsung hier een nieuwe 12 megapixel sensor gebruikt met (veel grotere) 1,8 micrometer pixels. Deze zijn 60% groter dan de pixels in de camera van de S10, en vangen dus veel meer licht.

De andere lenzen zijn – vermoedelijk – een groothoeklens, een 2x optische zoomlens en een macrolens. Of het kleine gaatje een microfoon is – zoals XDA speculeert – of toch deel uitmaakt van een Time Of Flight (ToF) sensor durven we niet te zeggen. Verder zou het getoonde scherm een diagonaal hebben 6,7 inch, en relatief plat zijn. De edges lijken wat minder gekromd dan op andere Galaxy topmodellen.

Lancering

Met nog bijna een hele maand te gaan tot de lancering van de nieuwe Galaxy S20-serie, lijkt het duidelijk dat we nog veel meer gaan zien van de verschillende modellen. Het meest benieuwd zijn we uiteindelijk toch naar de vermeende Galaxy S20 Ultra, met zijn nog-gekkere cameramodule.