Galaxy Tab S7 is nu de eerste tablet met de Android 12 update

Als je de 5G-uitvoering hebt van Samsung's Galaxy Tab S7+, dan kun je nu Android 12 installeren. Ja, ook in Nederland en België, op de SM-T976B. En dat terwijl Samsung eerder had laten weten de tablet pas in februari te gaan upgraden. Aanvulling 7 januari: nu krijgen ook de andere Tab S7 modellen de upgrade.

Galaxy Tab S7 update naar Android 12 en One UI 4

Samsung heeft het er maar druk mee. Android 12 verscheen al op de Galaxy S21, en rolt momenteel ook uit op de Galaxy S20 en Galaxy S10 series. Op de laatste twee is hij nog niet beschikbaar in Nederland, helaas. Maar er is nóg een Galaxy waarop je nu al wel de nieuwste software kunt downloaden. En dat is tevens de eerste tablet waarop je Android 12 kunt installeren.

Voor de Galaxy Tab S7(+) staat vanaf nu namelijk de ongeveer 2,7GB grote Android 12 upgrade klaar. Firmwareversie T87*BXXU2CULC (Tab S7) danwel T97*BXXU2CULC (Tab S7+) brengt de tablet naar de nieuwste versie van het Android OS. Daarbij krijg je dan tegelijk ook Samsung's nieuwe One UI 4 interface, inclusief toffe features zoals Kleurenpalet, betere informatie over updates, vernieuwde Weer widgets, en nog heel erg veel meer.

Dit is Samsung's complete changelog voor de update:

Net als bij iedere andere grote software-upgrade geldt ook dit keer: het is normaal als je Tab S7 in de uren of dagen na installatie meer energie verbruikt. Het Android OS moet zichzelf helemaal opnieuw optimaliseren. Pas als dit proces is afgesloten, zoal het energieverbruik weer normaliseren. Start de eerste dagen jouw tablet een paar keer handmatig opnieuw op om dit proces te versnellen.

Beschikbaarheid

Zoals gezegd kun je de Android 12 nu downloaden op de Galaxy Tab S7 en Tab S7+ in Nederland en België – al dan niet met 5G. Zodra de upgrade klaar staat voor jouw tablet krijg je vanzelf een melding te zien. Handmatig de beschikbaarheid checken kan ook, en wel via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij Android 12 al binnen op jouw Galaxy Tab S7(+)? Is alles goed verlopen, of loop je tegen bugs aan?

(Dank voor de screenshots, Willem!)

Lees de reacties (5)

  • Om de Wifi versie van de S7 plus die ik heb is nog niets binnen gekomen. Eerlijk gezegd zit er ook niet zo op te wachten. Op mijn S21 Ultra half november Android 12 gehad en zelfs na 2 updates zijn er nog steeds bugs die niet opgelost zijn. Op foutrapporten wordt iet eens gereageerd,

  • Op de Wifi versie van de S7 plus die ik heb is nog niets binnen gekomen. Eerlijk gezegd zit er ook niet zo op te wachten. Op mijn S21 Ultra half november Android 12 gehad en zelfs na 2 updates zijn er nog steeds bugs die niet opgelost zijn. Op foutrapporten wordt iet eens gereageerd,

  • Ik heb sinds gisteren mij Tab S7+ op Android 12 draaien, helaas heb ik nu wel gemerkt dat de vingerafdruksensor niet meer optimaal werkt.