Samsung Galaxy S10, Note 10, en Z Fold 2 krijgen eigen Android 11 beta

Samsung breidt binnenkort het Android 11 beta programma uit naar de Galaxy S10, Note 10, Z Flip, en Galaxy Z Fold 2. Hierdoor kan de nieuwe One UI 3 straks ook op deze toestellen getest worden, voor de update voor het grote publiek beschikbaar komt.

Android 11 en One UI 3 beta voor Galaxy S10 en meer

Al een tijdje heeft Samsung in een aantal landen beta programma's voor de aankomende Android 11 update. Op basis daarvan konden we je al Android 11 en One UI 3 op de Galaxy S20 en op de Galaxy Note 20 (Ultra) laten zien. Via haar Koreaanse forum laat Samsung nu weten binnenkort nog meer telefoons toe te voegen aan het beta programma.

Om precies te zijn kun je er straks ook aan meedoen als je een Galaxy S10, S10e, S10 Plus, Galaxy Note 10, Note 10 Plus, of Z Fold 2 hebt. Ook voor de Galaxy Z Flip wordt het programma opengesteld, maar alleen voor de 5G-variant van het toestel.

Zoals altijd, kun je met een Nederlandse versie van de genoemde toestellen helaas niet meedoen aan het programma. In Europa zijn de beta programma's alleen toegankelijk vanuit een beperkt aantal landen, zoals Duitsland, Frankrijk, en Engeland.

Vorig jaar bestond er lang twijfel of ook de ‘vorige' generatie topmodellen – toen: de Galaxy S9, nu: de Galaxy S10 – een eigen beta krijgt. Samsung smoort nu een wilde geruchtencircus in de kiem, door zelf maar gewoon direct de aankondiging te doen.

Galaxy A-serie?

Begin 2019 stelde Samsung – de eerste en enige keer – haar beta programma ook open voor telefoons in haar A-serie. Toen konden we Android 9 vroegtijdig op toestellen als de Galaxy A7 en A8 testen.

In de aanloop naar de Android 10 update bleef de beta echter gesloten voor toestellen in deze mid-range serie. En er zijn geen aanwijzingen dat het dit keer anders zal zijn. Met andere woorden: de kans is klein dat het beta programma ook nog naar toestellen als de Galaxy A51 komt.

One UI 3

Dankzij de beta programma's op de Galaxy S20 en Note 20 hebben we al een heel aardig beeld van wat de nieuwe software zoal met zich meebrengt. Zo zijn er paar subtiele, maar toch belangrijke, veranderingen in het design van de One UI interface. Het meldingenvenster wordt transparant, bijvoorbeeld. Check onze lopende berichtgeving over de vernieuwingen in One UI 3 – of lees bijvoorbeeld onze preview van Android 11 op de Galaxy S20.

Uiteraard gaan we straks ook zelf kijken hoe Android 11 en de One UI 3 interface er op de Galaxy S10 uitzien. Daarvoor moeten we, logischerwijs, de start van de beta afwachten.

Wanneer in Nederland?

Zoals gezegd: toegang tot de beta heb je niet met een Nederlands toestel. We krijgen de nieuw software hier dus pas zodra de officiële upgrade voor het brede publiek start. Samsung heeft nog niet laten weten wanneer dit op toestellen als de Galaxy S10, Note 10, Z Flip of Z Fold gaat gebeuren. Wijzelf rekenen erop dat dit vroeg in 2021 gebeurt.

Tot die tijd kun je ook ons grote Samsung-Galaxy-en-de-Android-11-update-overzicht in de gaten houden voor meer nieuws. Daar kun je ook checken of jouw toestel de upgrade zal ontvangen.