Galaxy Note mét Android 4.0 én Premium Suite uitgebreider in beeld

Een tijdje geleden was hier al een korter filmpje te zien waarin Samsung belooft de Android 4.0 update voor de Galaxy Note te voorzien van een zgn. ‘Premium Suite'. Vandaag krijgen we een nog iets uitgebreidere kijk op de Note, mét de volledige update.

Sommige bronnen beweren inmiddels dat Samsung gaat beginnen met het uitrollen van de Android 4.0 update voor de Note zodra de update voor de Galaxy S2 wereldwijd voor 75% is uitgerold. Helaas is dit zo'n vaag getal – 75% van wat? het aantal gebruikers? het aantal landen? – dat we daar niet wijzer van worden. Wel is Samsung inmiddels aardig op weg met het uitrollen van de update voor de S2, dus wat ons betreft mag ook de update voor de Note komen…

(via AllAboutSamsung)

Lees de reacties (26)

  • Van mij mag die update ondertussen wel komen. Ben het wachten wel een beetje zat ondertussen...

  • Ik ben het wachten ook wel zat...
    Mijn vriedin heeft ics al op haar htc sensation.
    Vooral het batterij verbruik is enorm verbeterd.

  • Tja die galaxy dingen zijn zeker toch belangrijker voor ze, dacht dat dit een top model van ze was. Maar we zijn weer flink in de minderheid dus.

    We blijven afwachten.

    • Ne, ben niet zo tevreden. Als telefoon is het ding erg onhandig,.Alleen al het opstarten maakt het even iemand moeten bellen tot een frustrerende ergernis.
      Ook lukt het niet zaken te verzenden. Het is veel meer een computer dan een telefoon. Er blijven ook allelei applicaties aan staan, ook al heb je op alles sluiten gedrukt. De batterijduur is te kort, het scherm is geweldig goed. Heb mijn oude mobiel weer in gebruik genomen, ook al omdat de Nokia navigatrie heel wat handiger is in het verkeer dan google maps (maar ook handiger dan Tomtom).

      • Alweer een bericht om bijzonder moe van te worden, laten we het toch maar behandelen om incidenten als deze in de toekomst niet meer voor te laten komen. Om te beginnen, het toestel opstarten om te bellen? Serieus? Een telefoon/tablet als deze hoor je ALTIJD aan te hebben staan, gewoon voor het gemak altijd zo snel mogelijk bij je apps te kunnen. Ook wist je al eerder dat deze telefoon/tablet de mogelijkheid bied om te bellen, vind je dit handig, perfect! Vind je dit minder handig zeur er dan niet over en gebruik de Note gewoon als handzame tablet. Ten tweede, waarom zou het jou niet lukken om dingen te verzenden? Informatie zoeken op internet kan helpen, een bezoekje aan de telecom winkel is ook niet verkeerd, die mensen zitten er immers om je te helpen. Dit ligt zeker niet aan de telefoon, als je niet weet hoe iets werkt stel je al gauw andere instellingen in, dit weet ik uit ervaring met mijn moeder. De bedoeling van applicaties is dat je er snel bij kunt komen wanneer nodig, denk aan Facebook of Buienradar etc. logisch dus dat deze blijven staan. Batterijduur te kort? Hier hebben alle smartphones last van, zeker deze Note met z'n 5,3'' scherm, al is de capaciteit van de batterij groter dan de gemiddelde smartphone. (Dit probleem zou trouwens ook verminderd worden door Android 4.0 maar daar wachten we nog (steeds) op). Maken ze een grotere batterij is dit negatief voor het gewicht want zeg zelf, 250 gram een half uur vasthouden met bellen gaat je ook iriteren.

        Conclusie: dit is een van de beste telefoons uit de Galaxy serie, zoek je een telefoon in dit segment, maak dan een keuze tussen deze of de HTC One X.
        N.B HTC One X draait al op Android 4.0 en is op papier sneller dan de Note, het uiterlijk van deze telefoon vind ik persoonlijk iets minder.

      • Sjek.....leugens verspreiden lijkt me zinloos. Van werkelijk niks wat jij hier net zet is iets behalve datgene over het scherm waar.

  • Ja ik ben redelijk tevreden, Alleen de galaxy gaat soms traag ik weet zelf niet waarom. Heb alleen een virusscan, mp3 speler en misschien nog een browser draaien en dan valt soms de muziek uit + bluetooth headphone. Voor de rest een goeie telefoon alleen jammer dat het soms traag ik.

    Het kan ook aan mij liggen of misschien is er iets verkeerd gegaan tijdens updaten. Ik ben van plan binnenkort alles opnieuw te installeren wanneer nieuwe firmware uit is.

    • Vergeten te zeggen dat het mij stabiliteit bugs lijkt. Naar updates is het wel flink stabieler geworden maar heb echter nog steeds problemen met multitasken

      • Hmm het zou aan het systeem kunnen liggen of gewoon hoe je ermee omgaat, vergeet ook niet dat in de Note maar een Dual-core processor ligt (2 kernen) vergeleken met de HTC One X die een Quad-core bezit (4 kernen).
        Hoe meer kernen een processor bezit, hoe sneller het apparaat is.

        • FOUT! Je trapt nu in een marketing truc! Het gaat om de architectuur van de kernen en niet om het aantal. Tenminste om goed te kunnen multitasken zijn wel twee kernen nodig. Meerdere kernel betekend niet direct beter multitasken.

          Om op het bericht van laurens terug te komen; een factory reset/data wipe is zeer welkom met de komt van Android 4.0 en dat raad ik dan ook iedereen aan! Dit kan namelijk heel veel problemen voorkomen!

          • En vergeet natuurlijk niet dat het werkgeheugen van de telefoon een grote rol heeft, hoe groter het werkgeheugen hoe sneller de telefoon en hoe meer taken het kan uitvoeren zonder het te laten haperen -tenzij je teveel taken voor je werkgeheugen opstart-...

1 2 3 4
Gerelateerde artikelen