Nieuwe S Pen versies bevestigen Galaxy Note 9 kleuren

Verschillende varianten van de nieuwe S Pen bevestigen de Galaxy Note 9 kleuren. Tenslotte wordt de S Pen stylus altijd geleverd in dezelfde kleur als het bijbehorende toestel.

Een tijdje geleden doken de eerste geruchten op over de verschillende kleurvarianten van de Galaxy Note 9. En omdat de bij het toestel behorende S Pen stylus nu her en der opduikt, kunnen we een aantal van deze kleurvarianten nu bevestigen.

Galaxy Note 9 kleuren

Uit de verschillende modelcodes van de vernieuwde Galaxy Note 9 stylus valt direct af te leiden welke kleur deze heeft. De vernieuwde S Pen zelf draagt, geheel volgens de geldende logica, modelcode EJ-PN960. Dit is het complete lijstje:

  • PN960BBEGWW: zwart
  • PN960BJEGWW: grijs
  • PN960BVEGWW: violet/paars
  • PN960BLEGWW: blauw
  • PN960BAEGWW: bruin

Met andere woorden: de nieuwe S Pen, en dus de Note 9 zelf, komt in het zwart, grijs, violet/paars, blauw en bruin. Vooral de laatste versie was eerder al onderwerp van roddels, en lijkt nu dus inderdaad bevestigd. Om wat voor een tint bruin het precies gaat, is dan weer niet bekend. Mogelijk gaat het om een variant die enigszins naar goudkleurige versies van andere Galaxy telefoons neigt. Tenslotte zien we op de uitnodiging van Samsung's Unpacked evenement op 9 augustus wel degelijk een goud-achtige S Pen afgebeeld.

Specs, release

Naast de vijf kleurvarianten, zijn er natuurlijk nog een hoop andere eigenschappen van de Galaxy Note 9 bekend. Zo zou de telefoon hier in Europa voorzien zijn van Samsung's eigen Exynos 9810 processor, 6GB werkgeheugen, en standaard 128GB opslag. Hij draait direct vanaf de lancering op Android 8.1.0, heeft een flink verbeterde camera, en een veel grotere accu. Qua design lijkt de Note 9 sterk op de Note 8. Tevens wordt de Note 9 gelanceerd met Bixby 2.0, al is voor de meeste Nederlandse gebruik(st)ers minder interessant.

De verwachting is dat het toestel een adviesprijs krijgt van €999,-, en dus in feite een niche-telefoon zal blijven voor de professionele, ‘heavy' gebruik(st)er.