Galaxy Note 9 Android 9.0 beta-programma geopend in Europa

Vanaf nu kunnen gebruik(st)ers met een Galaxy Note 9 in sommige Europese landen meedoen met de Android 9.0-beta. In Nederland kan dit, helaas, niet, maar in Duitsland wel.

Galaxy Note 9 nu ook in de Android 9.0-beta

Lange tijd heerste er veel onduidelijkheid of Samsung nu wel of niet de Galaxy Note 9 aan haar Android 9.0 betaprogramma zou laten deelnemen. Nadat het duidelijk leek dat dit niet zou gaan gebeuren, voorspelden wij dat de Note 9 wél haar eigen beta-test krijgt. En nu is het dus zover. In Duitsland is het programma van start.

Nadat de registratie vorige week in de VS al geopend werd, is vanaf 10 uur vanochtend ook in Duitsland deelname mogelijk voor iedereen met een unbranded (Duitse) Note 9. De beta-firmware N960FXXU2ZRKQ is ruim 1532MB groot, en brengt Android 9.0 naar het toestel. Ook de nieuwe One UI is van de partij, uiteraard.

Nederland en andere landen

Net als op de Galaxy S9 is de Android 9.0-beta op de Galaxy Note 9 alleen toegankelijk vanuit een select aantal landen. Nederland hoort daar helaas niet bij, maar iedereen die een Duits toestel heeft kan zich vanaf nu aanmelden via de Samsung Members app. Ook in andere landen, zoals Frankrijk en Polen zal deelname nu – of binnenkort – vermoedelijk mogelijk zijn.

Uiteraard zullen wij van de gelegenheid gebruik maken om je een uitgebreide preview te bieden van Android 9.0 Pie met de One UI op de Galaxy Note 9. Veel dingen weten we al van de S9, maar we zijn uiteraard benieuwd of ook de S Pen misschien wat nieuwe kunstjes leert.

Wil je op de hoogte blijven van alle Android Pie-ontwikkelingen? Weten welke Galaxy telefoons de update straks allemaal krijgen? Check dan ons grote Samsung-Galaxy-en-de-Android-9.0-Pie-update-overzicht.