Galaxy J7 (2016) krijgt nieuwe update met december patch

De Galaxy J7 (2016) krijgt haar eerste beveiligingspatch sinds de update naar Android 7.0 Nougat. Het gaat om de patch van de maand december.

De Galaxy J7 (2016) kreeg maakte in oktober de sprong naar Android 7.0. Sindsdien werd het stil aan het updatefront voor het toestel, dat een keer per kwartaal een nieuwe security patch krijgt. En nu is het dus weer zover.

Galaxy J7 (2016) december update

Voor de Nederlandse Galaxy J7 (2016) is nu de update naar firmwareversie J710FXXU4BQL3 klaar voor installatie. Deze bevat eigenlijk vooral de beveiligingspatch van de maand december, inclusief een flinke hoeveelheid fixes van zowel Google als Samsung.

Met deze update wordt tegelijk duidelijk dat Samsung nog niet klaar is met het up-to-date houden van de J7 uit 2016. Dat toestel verscheen hier in de zomer van dat jaar. Op basis daarvan verwachten we dus dat de beveiligingsupdates nog tot tenminste komende zomer zullen blijven komen.

Beschikbaarheid

De update is nu beschikbaar op de Nederlandse Galaxy J7 (2016). Omdat er van dit toestel ook heel wat geimporteerde exemplaren verkocht zijn, kan het zomaar gebeuren dat jouw toestelversie de update nog niet krijgt – of juist al eerder kreeg. Als de update gereed staat voor download, zal de telefoon hier in ieder geval vanzelf mee beginnen. Via Instellingen en Software-update kun je ook zelf op de optie Updates handmatig downloaden tikken om het downloadproces te starten.

(Dank voor de melding, Peter!)

Lees de reacties (4)

  • Samsung heeft zijn beveiligings updates voor de J serie zeker niet op orde. De J5 2017 staat nog op 1 augustus, sorry hoor maar dat zijn al 2 kwartalen. En hoe lang gaat dat nog duren en krijg je dan weer een maanden oude patch? Dit is een "top fabrikant" onwaardig. Dan doet Nokia het toch heel wat beter, alle modellen elke maand keurig de nieuwste update.
    Als Samsung dit niet aan kan (of geen zin in heeft) kunnen ze beter de J-serie stoppen of op stock android uitbrengen.
    Als je de vraag stelt via Members krijg je altijd het antwoord: dat weten we niet.

    • Helemaal mee eens. Ik heb een J5 2016 en wat veiligsheidsupdate betreft blijven steken op 1 augustus 2017. Dit is echt schandalig..

Gerelateerde artikelen