Dit is de eerste Samsung telefoon die seamless updates ondersteunt

Samsung's nieuwe Galaxy A55 is de eerste telefoon van de Zuid-Koreanen met ondersteuning voor naadloze updates. Dat blijkt uit een eerste update die elders ter wereld op het toestel beschikbaar is.

Galaxy A55 ondersteunt seamless updates

Het is inmiddels ongeveer anderhalve week geleden dat Samsung de Galaxy A55 officieel onthulde. Eerder vandaag publiceerden wij onze uitgebreide review van de Galaxy A55, maar een primeur van de telefoon konden wij hier nog niet beleven. Die bleef bewaard voor de Aziatische versie van het toestel, die vandaag zijn allereerste firmware-update ontving.

Onze vrienden van SamMobile installeerden de update op hun Indiase toestel (de SM-A556E), en wat bleek? De Galaxy A55 ondersteunt daar de zogeheten seamless updates. Dat zijn updates die op de achtergrond geïnstalleerd worden, zonder dat je minutenlang naar allerlei installatieschermen hoeft te kijken.

Je herkent de naadloze updates aan een nieuwe installatiebalkje op het update-scherm van de Galaxy A55. Die is nu in twee delen opgedeeld: Downloaden en installeren en Verifiëren. Na installatie is slechts een enkele herstart nodig – maar je skipt dus de verschillende installatieschermen die normaal gesproken een stuk meer van je tijd in beslag nemen.

Voor zover we kunnen nagaan heeft de ondersteuning van naadloze updates geen grote gevolgen voor de beschikbare opslagcapaciteit op de A55. Het systeem neemt ongeveer 13,9 GB in beslag – een fractie minder zelfs dan op de Galaxy A54, waar het ruim 14,5 GB inneemt. Beduidend minder ook dan op de Galaxy S24, maar dat toestel heeft dan ook alle Galaxy AI functie die op de A-serie ontbreken.

Natuurlijk wachten wij hier nog op de eerste update voor de Europese Galaxy A55 met modelnummer SM-A556B. Maar het heeft er alle schijn van dat ook ‘onze' A55 inderdaad de updates ondersteunt, aldus de Treble Info app:

Andere Samsung telefoons?

Overigens is de kans klein dat bestaande Samsung telefoons vanaf nu ook seamless updates kunnen krijgen. De daarvoor benodigde partities op het toestel kunnen niet zo eenvoudig via een update worden gecreëerd. Daarmee heeft de Galaxy A55 dus een primeur die Samsung ook aan de Galaxy S24 had kunnen geven – maar dit om onduidelijke reden niet deed. Het is zelfs nog niet duidelijk of de Galaxy A35 – die tegelijk met de A55 verschijnt – de functie biedt.

Wel verwachten wij dat toekomstige Galaxy telefoons – zoals de Galaxy Z Flip 6 en Galaxy Z Fold 6, die in de zomer verschijnen – ook naadloze updates zullen ondersteunen.

Heb jij een Galaxy A55, en rolt bij jou de eerste update ‘seamless' binnen? Of heb jij een Galaxy A35 waar hetzelfde wel – of juist niet – gebeurt? Laat het ons hieronder even weten!

Galaxy A55 aanbiedingen

De Galaxy A55 is verkrijgbaar vanaf €479 voor het model met 128 GB opslag in het donkerblauw (die je op onze foto's ziet), lichtblauw, lichtpaars en geel. Als je het toestel tot en met 14 april koopt, krijg je bij Samsung zelf direct een setje Galaxy Buds FE meegeleverd.

Check zelf alle Galaxy A55 aanbiedingen van dit moment:

Lees de reacties (7)