Maart update arriveert dan toch op de Samsung Galaxy A5 2017

Samsung's Galaxy A5 uit 2017 krijgt ietwat laat maar wel alsnog de beveiligingsupdate van de maand maart. Nieuwe functies zitten, geheel volgens verwachting. verder niet in het pakket.

Galaxy A5 2017 update maart 2019

De updatefrequentie van de Galaxy S7 uit 2016 is sinds deze maand teruggeschroefd, maar de Galaxy A5 uit 2017 gaat stug door met het ontvangen van maandelijkse patches. Of nouja, bij benadering. De februari update arriveert vrij laat in maart – en nu, vroeg in april, rolt dan ook de beveiligingsupdate van maart binnen op het toestel.

Een 55MB grote download brengt firmwareversie A520FXXU8CSC1 naar de Galaxy A5 2017. Zoals je hieronder op de changelist kunt zien, zit in het pakket een paar ongespecificeerde optimalisaties en bugfixes. Maar het belangrijkste is natuurlijk de beveiligingspatch van maart, met daarin 48 verbeteringen uit Google's keuken, en elf van Samsung zelf. Onder meer worden zwakke plekken in de Veilige Map en de toetsenbord applicatie dichtgestopt.

Beschikbaarheid

Je kunt de update nu downloaden op de unbranded Galaxy A5 2017 in Nederland. Voor Belgische toestellen, en T-Mobile branded uitvoeringen is de nieuwe patch op het moment van schrijven nog niet beschikbaar. Zoals je gewend bent, start de download vanzelf zodra hij klaar staat voor jouw toestelversie. Handmatig checken kan uiteraard, via de Instellingen en de optie Software-update. Tik op Updates handmatig downloaden, en je weet direct of jij ‘m al kunt installeren.

Zijn er nog meer veranderingen die na installatie opduiken, en die wij nog niet noemden? Laat het ons hieronder weten!

(Dank, Basoglu!)