Eindelijk nieuwe update voor Samsung Galaxy A5 uit 2016 – patch van augustus en meer

Voor Samsung's Galaxy A5 uit 2016 rolt een nieuwe update uit. Deze brengt de nieuwste beveiligingspatches, tot en met die van de maand augustus.

Het was alweer even geleden dat de Galaxy A5 uit 2016 een beveiligingsupdate had ontvangen. Om precies te zijn was de update van mei de laatste. Echter, het toestel staat wel degelijk nog op Samsung's lijst met toestellen die eigenlijk maandelijks een nieuwe patch krijgen. Het is dan ook niet duidelijk waarom in juni en juli geen updates voor het toestel arriveerden. Maar nu is er dan toch weer eentje.

Galaxy A5 2016 update augustus 2018

Vanaf dit weekend staat voor de Galaxy A5 2016 dus een update klaar naar firmwareversie A510FXXU6CRH1. Met zijn omvang van bijna 270MB is het een relatief grote update, in vergelijking met andere patches voor dit toestel. Dat komt natuurlijk omdat deze update alles beveiligingspatches tot en met die van augustus – dus alle recente – met zich meebrengt. Al met al bevat de nieuwe update dus een groot aantal fixes voor de beveiliging van de Android besturingssysteem, én alle verbeteringen die Samsung voor haar eigen software uitbracht in de afgelopen maanden.

Naast dit alles meldt de changelog van de update ook dat ‘AVG is toegevoegd'. Dat wil zeggen dat alle apps en diensten van Samsung die gegevens verzamelen die vanaf nu volgens de eisen van de in mei van kracht geworden Algemene Verordening Gegevensbescherming doen. Daarnaast zien we ook nog de gebruikelijk stabiliteitsverbeteringen en bugfixes voorbij komen. Deze maken deel uit van iedere update, en worden eigenlijk nog verder gespecificeerd.

Je kunt de nieuwe update voor de Galaxy A5 2016 op dit moment al downloaden op de Nederlandse, unbranded toestelversie. De branded toestellen van T-Mobile en Vodafone – die momenteel de juni patch hebben – moeten nog even afwachten. Als de update voor jouw versie van de A5 uit 2016 klaar is voor download, zal het toestel er vanzelf mee beginnen. Handmatig checken of je al kunt updaten is ook mogelijk. Ga via je Instellingen naar Software-update en tik op Updates handmatig downloaden.

Ben jij na installatie nog andere veranderingen tegengekomen in de software van de jouw Galaxy A5 2016? Deel hieronder jouw ervaringen met deze update!

(Met dank aan iedereen die het ons meldde!)

Lees de reacties (5)

  • A3-16 heeft ook een patch ontvangen vorige week, maar de beveiliging is van juni.
    Had al zeker een half jaar geen updates ontvangen.

  • Dan hoop ik dat die update nog op het toestel past. Ik krijg continue waarschuwingen dat de opslag vol is. Alle apps die naar de SD kaart verplaatst kunnen worden, staan daar ook. Helaas worden ze bij updates weer terug in de apparaatopslag gezet (why???). Verder staat er niet veel bijzonders op. Een telefoon is toch om apps op te zetten? Maar bij dit toestel blijkbaar niet. Weet iemand een oplossing?

    • Enigste oplossing is een andere telefoon kopen met meer geheugen heb ook het zelfde probleem met deze telefoon. Van de 16gb is er maar 11gb bruikbaar nahja met snapchat en WhatsApp zit die eigenlijk al vol

      • Een goedkopere vervanger is de J6 2018 deze geeft standaard 32GB en is op een paar plekken al voor onder de 200 te krijgen.

Gerelateerde artikelen