Galaxy A3 (2016) krijgt maart update met nieuwe beveiligingspatch

Vlak voor het weekend rolde Samsung een nieuwe update uit voor de Galaxy A3 uit 2016. Het toestel krijgt de beveiligingspatch van de maand maart.

Vorige week al arriveerde de maart patch voor de Galaxy A3 (2017). Min of meer tegelijkertijd kwam toen ook dezelfde patch beschikbaar voor de Galaxy A3 (2016).

Galaxy A3 (2016) update maart 2018

En zo staat voor de A3 (2016) dus een update klaar naar firmwareversie A310FXXU4CRC1. De update bevat weinig wat nieuw of anders is, precies zoals je van een beveiligingspatch mag verwachten. Na download en installatie valt op het Softwaregegevens-scherm (via Toestel-info in Instellingen) te lezen dat het Niv. Android-beveiligingspatch nu 1 maart is.

Daarmee is het inmiddels twee jaar oude toestel weer nagenoeg helemaal bij de tijd. Hoelang de Galaxy A3 (2016) nog beveiligingsupdates zal blijven krijgen is niet zo duidelijk. Onlangs schrapte Samsung het toestel al van de lijst met toestel die regelmatig – in het geval van de A3: eens per drie maanden – een security patch krijgen. Echter, Samsung biedt wel vaker updates aan op toestellen die (al lang) niet meer op die lijst staan. Wij verwachten dus niet dat dit de laatste update was voor de A3 (2016) – uiteraard houden we je daarvan in de toekomst op de hoogte.

Beschikbaarheid

In ieder geval is de huidige update voor de Galaxy A3 uit 2016 beschikbaar op het unbranded toestel. De download start automatisch. Mocht jouw toestel ‘m niet vanzelf downloaden, kun je ‘m ook ‘een zetje geven' via Instellingen, de optie Software-update en Updates handmatig downloaden.

Heb jij jouw A3 (2016) direct bij Vodafone of T-Mobile gekocht? Dan moet je nog even geduld hebben. Voor die toestellen is de patch van februari de meest recente, en de maart patch nog niet beschikbaar.

(Dank aan iedereen die het meldde!)

Lees de reacties (1)

  • Mijn samsung a3 2016 is een branded toestel, ik heb hem bij telfort gekocht en ik heb de update al binnen.

Gerelateerde artikelen