‘Fortnite voor Android maakt debuut op Galaxy Note 9’

Volgens bronnen maakt de Android versie van het populaire Fortnite haar exclusieve debuut op de Galaxy Note 9. Het spel blijft daarna een maand lang alleen op dat toestel verkrijgbaar, voor het ook naar andere Android telefoons komt.

Veel mensen zitten te wachten op de Galaxy Note 9. En vermoedelijk nog meer mensen zitten te wachten op de komst van de game Fortnite naar het Android platform. Behoor jij tot beide groepen? Dan zit je straks goed, als we recente berichten mogen geloven.

Fortnite voor Android op de Galaxy Note 9

Het Amerikaanse 9to5Google heeft namelijk vernomen dat Fortnite op de Galaxy Note 9 zijn Android-debuut gaat maken. De nieuwe Note is straks dus de allereerste Android telefoon waarop je het spel kunt spelen. Bovendien krijg je een onbekend aantal V-Bucks – waarmee je in het spel aankopen kunt doen – als jouw Note 9 straks tijdens de pre-order periode bestelt.

Samsug zal de Galaxy Note 9 straks op 9 augustus onthullen, en wij verwachten dat de pre-order periode in ons land direct daarna start. Vervolgens kun je twee weken lang het toestel bestellen, zodat je ‘m op de releasedatum – vermoedelijk 24 augustus – direct thuisgestuurd krijgt. Het is niet bekend of de V-Bucks pre-order deal ook in Nederland geldt. Mogelijk heeft het bovenstaande nieuws alleen betrekking op de Amerikaanse markt. Wel gaan we ervanuit dat een eventueel Fornite-Android-debuut op de Note 9 wereldwijd zal zijn.

Overigens: als Fortnite een maand lang exclusief blijft op de Note 9 die op 24 augustus uitkomt, dan ligt de release voor het hele Android platform dus in de laatste week van september. Dus als je géén Note 9 wilt, maar wel Fortnite, dan weet je ook ongeveer hoe lang je nog moet wachten.

Note 9 specs en prijs

Inmiddels zijn bijna alle specificaties van de Galaxy Note 9 bekend. Het toestel heeft waarschijnlijk een 6,4 inch AMOLED scherm met licht gebogen randen.  Binnenin draait de Exynos 9810 processor die we kennen van de Galaxy S9. Deze wordt bijgestaan door 6GB RAM, terwijl het toestel standaard minstens 128GB interne opslagcapaciteit heeft. De accu heeft een capaciteit van 4000 mAh, en de camera zou ook flink verbeterd zijn. Bovendien beschikt de S Pen stylus nu over een Bluetooth verbinding, zodat je er op meerdere manieren de Galaxy Note 9 mee kunt bedienen.

De Note 9 zal straks in het zwart, grijs, blauw, bruin en paars op de markt verschijnen. Echter, niet alle kleuren zullen direct tegelijkertijd overal te koop zijn. De verwachte adviesprijs van de Galaxy Note 9 ligt rond de duizend euro: €999 of zelf €1049. Daarmee is het ook duidelijk dat Fortnite-spelers niet direct tot de doelgroep van de telefoon behoren. Daarmee willen we niet zeggen dat de serieuze zakelijke gebruik(st)er niet graag een potje Fortnite speelt, dus wie weet is het juist een goede move om het spel tegelijk met de Note 9 de Androidwereld in te slingeren. Mits de informatie correct is, uiteraard.

Notificatie

Wil jij van ons een reminder ontvangen zodra de Galaxy Note 9 in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze notificatieservice:

Lees de reacties (2)

  • Beste Galaxy Club,

    Ik wacht al heel lang op Fortnite voor Android, maar nu ben ik erachter gekomen dat het niet beschikbaar is voor mijn Samsung J5 2017?. Is er nog een mogelijke kans dat het toch nog voor de Samsung Galaxy J5 2017 beschikbaar komt?

    Groeten Rohan Sommandas

    • Op dit moment lijkt alleen duidelijk dat Fortnite naar de Note 9 komt. Op welke telefoons je 'm vanaf september nog meer kunt spelen is nu nog niet bekend. Gewoon nog even afwachten, dus ;)