Flinke Galaxy Watch 4 update brengt nieuwe camera feature en meer

Je kunt nu de Galaxy Watch 4 update installeren die zoom naar de Cameracontroller brengt. Bovendien krijg je ook nieuwe diagnostische functies voor je horloge.

Galaxy Watch 4: camera update

Het nieuwe jaar was nog jong, toen Samsung opeens liet weten de Galaxy Watch 4 en 5, én de Buds 2 Pro te gaan voorzien van nieuwe camerasnufjes. De beloofde update arriveerde sindsdien al op de Buds 2 Pro, en pas ook op de Watch 5. Alleen met een Galaxy Watch 4 had je ‘m nog tegoed.

Maar ook voor de Watch 4 modellen met Bluetooth-connectiviteit rolt de update vandaag dan toch uit. Een pakweg 330MB grote update brengt de horloges naar firmwareversie XXU1GWB1. Daarin zitten een paar belangrijke verbeterpunten. Zo wordt de beveiligingspatch van januari 2023 geïnstalleerd. Interessanter voor het dagelijks gebruik zijn echter de twee andere puntjes.

Allereerst kun je na de update in- en uitzoomen met de camera van je telefoon via de Cameracontroller app op je Galaxy Watch 4. Maar let op: jouw telefoon moet dan wel One UI 5.1 hebben. Dat is de nieuwste versie van Samsung's eigen software-interface die een paar weken terug debuteerde op de Galaxy S23. Bovendien kun je vandaag One UI 5.1 op de Galaxy S22, Z Flip 4, en Z Fold 4 installeren. Maar op korte termijn verwachten we deze update op nog veel meer Samsung telefoons.

Naast dit alles kun je – na installatie van de nieuwe update voor je Watch 4 – ook gebruik maken van de nieuwe diagnose-opties in de Samsung Members app. Als je daar via Ondersteuning naar Diagnose verbonden apparaat gaat, kun je bij Galaxy Watch 4 precies zien op welke onderdelen jouw horloge wel en niet goed werkt.

Beschikbaarheid

Je kunt de nieuwe update vanaf nu installeren op alle in Nederland en Belgie verkochte Galaxy Watch 4 modellen. Voor de modellen met 4G was hij zelfs een tijdje geleden al beschikbaar. Je kunt wachten tot er een melding verschijnt op je telefoon. Maar je kunt ook direct de update installeren via de Galaxy Wearable app, en dan op het Galaxy Watch 4 scherm naar Instellingen horloge, waar je Update horlogesoftware kunt kiezen.

Heb jij de update binnen jouw Watch 4, én een telefoon met One UI 5.1? Kon je de nieuwe zoom-functies al gebruiken?

Lees de reacties (8)

  • Word nog ff wachten tot samsung de One Ui 5.1 update naar m'n S21 FE stuurt zal wel weer na de A53 worden. Begrijp nog steeds niet dat een A model voorrang krijgt voor de S21 FE gebeurd met beveiligingsupdates maar ook met One Ui 5.0 S21FE is toch een vlaggenschip?

  • Krijg sinds de update allerlei meldingen niet meer binnen op mijn horloge. Op mijn telefoon staan ze wel ingesteld.

  • Ik ben een beetje zoekende, ik wil graag een watch4 classic aanschaffen, maar ben ff beneiuwd tot wanneer deze up to date wordt gehouden... Niet dat ik na een jaar weer een nieuwe moet aanschaffen omdat die ene het niet meer goed doet.

    • Samsung heeft kort na de introductie van de Watch 4 gezegd dat de modellen vier jaar lang software-updates krijgen. Dat is dan minstens tot de herfst van 2025, of ruim 2,5 jaar vanaf nu.

  • Vandaag weer een update ontvangen:

    Informatie softwareupdate
    . R860XXU1GWD6/R860OXM1GWD6/
    • Omvang: 300,43 MB

  • Sinds de laatste update is de GPS weer van slag. tijdens een hardloopronde van 10km scheelt het 800 meter met de S22U.
    de GW4 komt 800 meter tekort.