En ook voor de Galaxy Note 9 rolt Samsung de update van november uit

Tegelijk met de november update voor Note 8 arriveerde gisteren dezelfde update voor de Galaxy Note 9. De nieuwste beveiligingspatch brengt dezelfde belangrijke fixes met zich mee.

Galaxy Note 9 update november 2019

In sommige landen kun je op korte termijn Android 10 gaan uitproberen op de Galaxy Note 9. In Nederland moet je helaas gewoon wachten op de brede uitrol van de grote upgrade, voordat je de vernieuwde One UI 2.0 interface kunt gebruiken op het toestel. Tot die tijd moet je het doen met de reguliere beveiligingsupdates, zoals die van deze maand.

Een download van bijna 131MB staat dus klaar voor de Galaxy Note 9. Deze bevat firmwareversie N960FXXS4CSJ1, met daarin op zijn beurt dus de security patch van de maand november. Het belangrijkste onderdeel van deze patch gaat schuil onder de noemer CVE-2019-2215. Dat is de oplossing voor een kritieke zwakke plek in het Android OS zelf. De nieuwe update dicht dit lek dus.

Daarnaast zijn er nog 39 verbeteringen voor Samsung's eigen interface en applicaties. Maarliefst 12 daarvan horen bij de beveiliging van de Wi-Fi module van een aantal Exynos chipsets van Samsung zelf. Eentje daarvan is ook te vinden in de Galaxy Note 9.

Beschikbaarheid

De update is inmiddels beschikbaar op de unbranded Galaxy Note 9 in Nederland en België. Voor de zogeheten branded modellen van Vodafone en T-Mobile is hij op dit moment nog niet aanwezig op Samsung's servers – waar wij verwachten ‘m ook daarvoor spoedig. Zodra de update voor jouw telefoon beschikbaar is, krijg je vanzelf een melding te zien. Wil je direct checken of je jouw Note 9 kunt bijwerken? Ga dan via Instellingen naar Software-update en tik op Downloaden en installeren.

Heb jij deze update al op jouw Galaxy Note 9 geïnstalleerd? Heb je nog meer veranderingen ontdekt? Hieronder lezen we het graag!

(Dank, Sandor!)