En hier is dan ook de Samsung Galaxy Note 10 Lite, met 3,5 mm koptelefoonaansluiting

Na de Galaxy S10 Lite zien we nu dan ook de eerste afbeeldingen van Samsung's aankomende Galaxy Note 10 Lite. De enige echte verrassing: het toestel lijkt over een 3,5 millimeter koptelefoonaansluiting te beschikken.

Galaxy Note 10 Lite afbeeldingen

Sinds we voor het eerst hoorden van de komst van een ‘lite' versie van de Galaxy Note 10 kwamen we al een aantal dingen te weten over het toestel. Zo bleken de specificaties vergelijkbaar met die van de Galaxy Note 9, en konden wij melden dat je ‘m straks ook in Nederland kunt kopen. Nu werpen de eerste renders letterlijk nog wat meer licht op het toestel – al is het niet veel, dit keer.

De nogal duistere afbeeldingen werden door 91Mobiles gekocht van plaatjesverkoper @OnLeaks. We zien een toestel met een schermdiagonaal van 6,5 tot 6,7 inch, met de inmiddels vertrouwde, in het midden geplaatste frontcamera. Zoals het een Note betaamt, is er een S Pen aanwezig, en – verrassing! – een ouderwetse koptelefoonaansluiting. De Galaxy Note 10 heeft deze niet – de Note 10 Lite dus wel. Grappig detail: de Galaxy S10 heeft er ook een, maar de aankomende Galaxy S10 Lite juist niet.

De camera aan de achterkant heeft drie sensoren. Als we een gokje mogen wagen, zijn dit: een 48 megapixel hoofdsensor, een 12 MP groothoeklens en een 5 MP dieptecamera. De frontcam heeft waarschijnlijk een 32 MP sensor. De vingerafdruksensor zit in het scherm, maar de accucapaciteit is nog niet bekend. De processor is Samsung's eigen Exynos 9810 – bekend van de Note 9 en Galaxy S9 – en er is 6GB werkgeheugen.

Naam en release

Er is nog iets grappigs aan de hand: de Galaxy Note 10 Lite zou in sommige markten wel eens Galaxy A81 kunnen heten. Gek genoeg meldden wij nog maar pas geleden het bestaan van een ‘Galaxy A81 met S Pen‘. Dat dat toestel en de Note 10 Lite een en dezelfde blijken te zijn is – bij nader inzien – niet onlogisch. Tenslotte werd de S10 Lite oorspronkelijk ontwikkeld als de Galaxy A91.

Dat neemt niet weg dat het toestel in Europa en Nederland uit zal komen als de SM-N770F Galaxy Note 10 Lite. Wanneer dit gaat gebeuren durven we niet te zeggen. De lancering van de Galaxy S10 Lite lijkt in de komende weken plaats te gaan vinden, maar hints over de onthulling van de Note 10 Lite ontbreken nog. Toch zal het toestel vermoedelijk min of meer tegelijk met de S10 Lite – en mogelijk ook de Galaxy A51 – zijn opwachting maken. Tenslotte waren het alledrie ooit toestellen in de nieuwe A-serie.

Een prijs is nog niet bekend, op het moment van schrijven.