En daar is hij: de Samsung Galaxy S8 update van februari (zonder Pie, zoals bekend)

Samsung rolt de verwachte februari update voor de Galaxy S8 en S8 Plus uit. Vorig week nog herinnerden wij menig Pie-enthousiasteling eraan dat deze update géén Pie zal bevatten. En inderdaad – dat doet hij niet.

Galaxy S8 update februari 2019

Op de eerste exemplaren van de Galaxy S8 en S8 Plus rolt inmiddels de nieuwe, ruim 410MB grote update van februari uit. Deze arriveert respectievelijk in de vorm van firmwareversies G950FXXS4CSB1 en  G955FXXS4CSB1. De update brengt eigenlijk alleen de nieuwste beveiligingspatch – van februari.

Deze patch bevat 20 fixes voor de beveiliging van het Android besturingssysteem zelf, en 12 stuks voor de apps en interface van Samsung. Daartussen bevinden zich oplossingen voor kwetsbaarheden in de software van de Exynos chipset, en voor een zwakke plek in de Galerij applicaties van Samsung zelf.

Beschikbaarheid

Je kunt de februari update vanaf nu installeren op de Nederlandse, unbranded toestelversies van de Galaxy S8 en S8 Plus. Als een branded model hebt van T-Mobile of Vodafone, óf je hebt een Belgische S8 (Plus), dan moet je nog even afwachten tot de patch ook voor deze toestellen klaar staat.

Zodra dit het geval is, zal de download van de update automatisch starten. Maar, zoals je mogelijk al lang weet, kun je jouw toestel ook zelf de update laten zoeken. Ga daarvoor via Instellingen naar Software-update en tik op Update handmatig downloaden.

Wanneer dan wel Pie?

Oké, na deze update is jouw Galaxy S8 of S8 Plus nog precies zoals daarvoor – alleen net wat beter beveiligd. De grote aankomende upgrade naar Android 9 en de One UI wordt pas in maart verwacht. Tot nu toe is deze upgrade nog nergens ter wereld officieel uitgebracht – op de gelukkigen die deel konden nemen aan het beta-programma na, dan.

Wil je desondanks nu al een blik werpen op de nieuwe software? Check dan onze preview van de Galaxy S8 met Android 9 en de One UI. Ook kun je meer lezen over de verschillende nieuwe One UI features, die grotendeels ook naar de S8 zullen komen. Zodra de update op gang komt, laten we je het natuurlijk weten. Dan hebben we misschien ook een voorzichtig idee wanneer we ‘m ongeveer in Nederland kunnen verwachten.

Voor nu, echter: heb jij de februari patch op jouw Galaxy S8 geïnstalleerd? Merk je er verder nog iets van?

(Dank, Peter!)

Lees de reacties (12)

  • nou sorry hoor mensen , maar pie is echt ook voor de hollandse s8 al uit . want een kennis van mij heeft een sim vrije s8 en die heeft vanochtend ota pie gedownload
    dus hij is wel al uit

    • Dan heeft jouw kennis géén Nederlands toestel :) Voor de Duitse S8 is hij inderdaad sinds vandaag uit - voor origineel Nederlandse toestellen op dit moment nog niet.

  • Ik heb nog weinig pluspunten gezien van deze update. Ik zie alleen dat hij automatisch een (lelijke) kleur meegeeft aan mijn contacten, dus als ik gebeld wordt krijg ik ineens een oranje of een groen scherm bijvoorbeeld. Super lelijk.

    En wat ik nog het meest vervelend vind is dat mijn meldingen op mijn vergrendelscherm zijn gereduceerd tot piepkleine icoontjes. Ik zie dus nu echt nier meer wanneer ik een mailtje of een whatsapp bericht heb in 1 oog opslag. Weet iemand of ik dit kan veranderen?

  • En ik mis de mogrlijkheid om 2 of 3 apps tegelijk op mijn scherm geopend te krijgenkrijgen Hoe zit dit?! Die mini schermen waar je door te vegen heen en weer kunt gaan,is absoluut een stap terug. Erg onhamdig! Bah.

  • En ik mis de mogrlijkheid om 2 of 3 apps tegelijk op mijn scherm geopend te krijgen. Hoe zit dit?! Die mini schermen waar je door te vegen heen en weer kunt gaan is absoluut een stap terug. Erg onhandig ! Bah.

1 2