Eindelijk: de september update voor de Samsung Galaxy Z Flip 4 en Z Fold 4

Eindelijk rolt Samsung een nieuwe update uit voor de Galaxy Z Fold 4 en Galaxy Z Flip 4. Het is een flink pakket, met daarin onder andere de beveiligingspatch van september.

Galaxy Z Flip 4 en Z Fold 4 update september 2022

Eind augustus verschenen Samsung's nieuwste foldables, de Z Flip 4 en Z Fold 4. Na een eerste update, begin september, bleven de toestellen nog hangen bij de update van juli. Inmiddels is het oktober, en dus hoog tijd voor een wat modernere beveiligingspatch. Zeker als je bedenkt dat de toestellen zo langzamerhand echt moeten gaan overschakelen naar hun beloofde maandelijkse update-cyclus.

Vandaag gaan we in ieder geval een stukje in de goede richting, met de komst van een ruim 1,4 GB grote update. Geïnstalleerd worden de patch van september en een waslijst bijgewerkte apps. Bovendien is de ‘stabiliteit van uw apparaat‘ verbeterd. Wat ons betreft is daarmee nog niet helemaal duidelijk waarom updates naar firmwareversies F721BXXU1AVIA (Z Flip 4) en F936BXXU1AVIG (Z Fold 4) zo groot zijn. Maar het zal zijn nut wel hebben, concluderen we ietwat ongeïnformeerd.

Rest de vraag of Samsung in de komende paar weken ook direct de patch van oktober uit gaat brengen voor de vouwtoestellen. Tevens lonken op de achtergrond namelijk ook Android 13 en One UI 5 al. Elders ter wereld lijkt een beta-test voor de Z Fold 4 en Z Flip 4 spoedig te starten – hier kunnen wij helaas alleen afwachten. Maar wij verwachten de Android 13 upgrade eigenlijk al ruim voor het einde van dit jaar.

Beschikbaarheid en installatie

In ieder geval kun je de nieuwe update nu installeren op alle unbranded Galaxy Z Flip 4 en Fold 4 modellen in Nederland en België. Eventuele branded exemplaren van Vodafone of T-Mobile krijgen de update mogelijk op een ander tijdstip.

Je kunt de update downloaden zodra je de melding hebt gekregen. Maar je kunt ook direct zelf aan het werk, via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

(Dank, Marcel!)