Einde maandelijkse updates Galaxy S6 en S6 Edge in zicht

De Galaxy S6 en S6 Edge prijken niet langer op Samsung's lijst met toestellen die maandelijks een update krijgen. De S6 Edge Plus blijft er nog wel even op staan.

Het is inmiddels drie jaar geleden dat Samsung de Galaxy S6 en S6 Edge lanceerde. En in die periode ontvingen de toestellen nagenoeg iedere maand een update met de nieuwste beveiligingspatches. Daaraan gaat nu een einde komen, zo lijkt het.

Galaxy S6 maandelijkse updates

Op haar eigen beveiligingsblog houdt Samsung een lijst bij met de toestellen die iedere maand een beveiligingsupdate krijgen. De Galaxy S6 en S6 Edge zijn daar nu niet langer meer te vinden. De toestellen ontvingen vorige week nog de update van de maand maart. Toch is de kans klein dat ditt dan ook de laatste update was voor de toestellen, zo leert de ervaring. Officeel eindigde de ondersteuningsperiode van de toestellen al een jaar geleden, tenslotte.

De officiele ondersteuning voor de Galaxy S6 eindigde een jaar geleden al

De Galaxy S5 werd in 2017 nog tot de herfst van updates voorzien – tot pakweg drieënhalf jaar na de release van het toestel in 2014. Wij verwachten dus dat we ook voor een S6 en S6 Edge de komende maanden nog wel wat schaarsere updates voorbij zullen zien komen. In ieder geval lijkt de meest recente update bij sommige gebruik(st)ers voor problemen te zorgen bij de werking van flipcovers. We gaan er vanuit dat die in ieder geval nog opgelost zullen worden.

Mochten de komende tijd nog andere belangrijke beveiligingsissues opduiken, dan zijn patches daarvoor allerminst uitgesloten. Dat deed Samsung in het verleden ook met toestellen die in feite niet meer regelmatig van nieuwe beveiligingspatches werden voorzien.

Android 8.0 Oreo

Het verwijderen van de Galaxy S6 en S6 Edge van de lijst met maandelijkse patches lijkt een ding te bevestigen: een update naar Android 8.0 Oreo zal niet meer komen. We herhaalden al keer op keer dat de kans op deze update uitermate klein is, en die wordt er nu in ieder geval niet groter op.

Galaxy S6 Edge Plus

Overigens: de Galaxy S6 Edge Plus staat nog wel op de lijst met toestellen met maandelijkse updates. Dat is niet zo verbazend, als je bedenkt dat het toestel ongeveer een half jaar ná de de S6 en S6 Edge op de markt kwam. De ondersteuning voor de grootste broer in de S6-serie zal dus ook ongeveer een maand of zes doorgaan nadat die voor zijn kleinere broertjes al stopte.

(via)