Dit zijn de specs van de vermeende Samsung Galaxy Tab S8 ‘FE’

In een benchmarktest duiken de specificaties op van een onbekende Samsung tablet. Eerder gokten wij dat dit model later dit jaar verschijnt als een soort ‘Lite' versie van de Tab S8 – zeg maar, een Galaxy Tab S8 FE.

Galaxy Tab S8 FE specificaties duiken op

Het is alweer bijna een jaar geleden dat wij verklapten dat Samsung werkt aan tablets met modelnummers SM-X500 en SM-X506B. Wij speculeerden toen dat het gaat om een betaalbare uitvoering van de tablets in de Galaxy Tab S8 serie. Van de 5G-versie van dit apparaat – de SM-X506B – komen we nu de eerste technische specificaties te weten.

In de database van benchmarktest Geekbench duikt nu precies dat apparaat op. En zo zien we dus bijvoorbeeld dat deze ‘Tab S8 FE' is uitgerust met een MediaTek processor met de aanduiding MT8791V. Dat is een variant van de Kompanio 900T chip die MediaTek ongeveer een jaar geleden al lanceerde. De 6 nanometer chip beschikt over zes zuinige Cortex-A55 kernen, en twee snelle Cortex-A78 kernen. De Mali-G68 GPU met vier kernen verzorgt het grafische rekenwerk, en er is 4GB RAM aanwezig.

De tablet draait zijn testrondjes op Android 13, en zet benchmark scores neer die beter zijn dan die van de Galaxy Tab S7 FE die voorzien is van de Snapdragon 750G. Wat dat betreft past dit dus netjes in het plaatje van een ‘FE' of ‘Lite' variant van de Tab S8 serie.

Lancering en prijs?

Verdere details van deze tablet ontbreken op dit moment nog. Dit is tenslotte pas de tweede keer dat de tablet ergens opduikt. Of hij nog dit jaar gaat verschijnen is ons ook niet duidelijk. Er zijn op dit moment nog geen aanwijzingen dat een onthulling in de komende weken kan plaatsvinden. Het feit dat Samsung ‘m nu al test met Android 13 wijst er eerder op dat deze ‘Tab S8 FE' pas in 2023 het levenslicht zal zien, als ook de volgende generaties telefoons met die Android versie – denk: de Samsung Galaxy S23 of de Galaxy A54 – zijn opwachting maakt.

Ongetwijfeld komen we voor die tijd wel een stuk meer te weten over details als de batterij, camera's, en het (TFT?) scherm.