Dit doet Samsung’s update van februari – krijg jij ‘m ook?

Samsung maakt vandaag bekend wat de update van februari doet op de telefoons die ‘m krijgen. Welke toestellen dit zijn, zetten wij vervolgens op een rij.

Samsung update februari 2022

De eerste golf Galaxy apparaten heeft inmiddels de grote Android 12 upgrade achter de kiezen. Maar er zijn heel wat telefoons die ‘m nog moeten krijgen, de komende maanden. En tussen de upgrade-bedrijven door moet natuurlijk ook de beveiliging van een groot aantal Galaxy devices up-to-date gehouden worden. Daar zorgt de komende weken de update van februari voor. En nu weten we, wat deze doet.

Zoals altijd, bestaat ook de nieuwe update weer uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel komt direct van Google, en bevat maximaal 46 verbeteringen voor de beveiliging van het Android OS. Twee daarvan worden als kritiek aangeduid, waarvan er eentje specifiek bestemd is voor telefoons met een processor van Qualcomm. In Nederland zijn dat onder meer de Galaxy S21 FE, de Galaxy Z Flip 3 en Z Fold 3, maar onder andere ook de Galaxy A52s en A52 modellen. Van de tweede kritieke fix is momenteel nog geen publieke beschrijving beschikbaar.

De tweede helft van de update wordt door Samsung's eigen software developers samengesteld. Deze maand bestaat deze uit verbeteringen voor 19 zwakke plekken in de beveiliging. Vier daarvan zijn specifiek voor Galaxy apparaten met een Exynos processor. In totaal zijn minstens acht fixes voor telefoons die nu al op Android 12 draaien. Een daarvan dicht een zwakke plek in de beveiliging van het DeX systeem.

Welke Galaxy telefoons krijgen de update?

Niet alle denkbare Samsung telefoons krijgen natuurlijk de update van februari. Maar een flink aantal krijgt ‘m natuurlijk met enige zekerheid. Dat zijn de toestellen die momenteel maandelijks de nieuwste patches ontvangen:

De meeste Galaxy Note 10 gebruik(st)ers in Nederland zitten overigens nog steeds te wachten op de Android 12 upgrade, die vermoedelijk (ahum, hopelijk) nog vóór de patch van februari arriveert. Officieel staan er deze maand – op de Galaxy A42 na – geen upgrades naar Android 12 op Samsung telefoons gepland.

Toestellen die per kwartaal bijgewerkt worden, en waarvoor we deze maand weer een update verwachten zijn o.a. de: Galaxy S9 en Note 9, Galaxy A71, Galaxy A41 en A40. Bovendien zijn ook de meeste toestellen in de M-serie toe aan een nieuwere patch: de Galaxy M52, M31, M22, en M21. De meeste, recente tablets zijn nog redelijk goed up-to-date, qua beveiligingspatches, al mag de Galaxy Tab S7 FE er zeker wel eentje krijgen.

Overigens: hoewel hij inderdaad toe is aan een nieuwe patch, zegt Samsung vandaag de Galaxy A51 minder vaak te gaan updaten. Of dit wil zeggen dat het toestel misschien pas met de Android 12 upgrade – verwacht: april – weer een nieuwe patch krijgt, durven wij niet te zeggen.

En wanneer precies?

Zoals gebruikelijk, kunnen wij niet voorspellen wanneer welk toestel precies de update van februari gaat krijgen. Samsung hanteert hiervoor geen vaste schema's of volgordes. Natuurlijk vermelden wij de meeste updates later deze maand zodra ze beschikbaar komen.

Rolt een update met de patch van februari binnen op jouw Galaxy? Laat het ons dan zeker even weten!

Lees de reacties (10)

  • Hmm, de Galaxy A51 krijgt geen februari update? Of word de eerste volgende update Android 12?

    • Die staat er tussen toch? Tenminste, ik verwacht er deze maand nog wel eentje. Maar... er is een wat vreemde ontwikkeling (stay tuned, haha)

  • De Note-10+ is jonger dan de s10 waar de s10 al januarie update en android12 al heeft moet de noot 10+ het nog doen met de pat van December en android11

    • Dat is waar ik snap het ook niet waarok we met dec moeten doen alle mobiels hebben all gehad van s10 alleen die van ons nog niet note 10 plus alleen Vodafone.....? ik kijk letterlijk elke dag helaas elke dag wordt ik teleurgesteld.

  • Dat is waar ik snap het ook niet waarok we met dec moeten doen alle mobiels hebben all gehad van s10 alleen die van ons nog niet note 10 plus alleen Vodafone.....? ik kijk letterlijk elke dag helaas elke dag wordt ik teleurgesteld.

  • Heb een galaxy note10 plus en in eerste helft januari al Android 12 gehad en direct daarna beveiliging van januari

  • Als die update net zo geweldig is als de update van januari dan kan ik mijn sA52 wel weggooien vrees ik. Verschillende functies doen het niet meer. Met name de Bluetooth verbinding is er klaar mee. Vind het schandalig dat zo'n megabedrijf als samsung zulke slechte service verleend.

1 2