December update bereikt Samsung Galaxy A40 + waar blijft de Galaxy S9?

Samsung rolde afgelopen dagen de december update uit naar de Galaxy A40. Een van de toestellen die deze update de afgelopen weken niet kreeg is de Galaxy S9. Hoe zit het daar dan mee?

Galaxy A40 update december 2019

Eerder deze maand arriveerde de beveiligingsupdate van december al op een groot aantal Samsung telefoons. En sinds een paar dagen voegt ook onze favoriete compacte Galaxy van dit jaar zit in het rijtje: de A40. Een ruim 196MB grote update brengt een handvol verbeteringen met zich mee.

De belangrijkste verbetering in deze update wordt in feite niet bij naam genoemd. Met de security patch van de december wordt namelijk ook de patch van november geïnstalleerd. Deze dicht een lek in het Android OS dat al enige maanden geleden werd opgemerkt, maar waarvoor de definitieve fix pas in de patch van vorige maand werd aangeboden. Bovendien wordt een onveilige camera-app gefixt, waardoor dubieuze applicaties daar geen rare dingen meer mee kunnen doen.

Naast dit alles meldt de changelist van de update ook nog eens dat de ‘stabiliteit voor bellen' verbeterd wordt. Merk jij hier iets van? Waren er voorheen problemen die nu opgelost zijn? Laat het ons hieronder weten!

Beschikbaarheid

In Nederland is de december update nu beschikbaar op de unbranded Galaxy A40. Heb jij jouw branded toestel bij Vodafone of T-Mobile gekocht, of heb je een Belgische A40? Doen is geduld nog even een schone zaak – je krijgt de update wel, maar nu nog even niet. Zoals altijd geldt: de melding van de update verschijnt vanzelf tussen je notificaties, maar je kunt ook handmatig checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

En de Galaxy S9 dan?

Zoals gezegd konden deze maand al heel veel Galaxy-gebruik(st)ers de december update installeren. Opvallende afwezigen op dit feest? De Galaxy S9 en S9 Plus. Tenzij jij een branded S9-model hebt van T-Mobile, zit je nog steeds te wachten op de december patch. Inmiddels ontstaat bij velen zelfs de hoop dat het toestel binnenkort dus de Android 10 update gaat krijgen, en dat de december patch daarom uitblijft.

Echter, na wat rondneuzen denken we niet dat dit laatste het geval is. Tenslotte is de december patch bijna overal wél beschikbaar voor de Galaxy S9, inclusief in België. Daar kon je de patch al sinds het begin van de maand downloaden. Het is dus gewoon niet erg duidelijk waarom de Nederlandse toestellen ‘m tot nu toe niet kregen.

Natuurlijk, de Android 10 update voor de Galaxy S9 wordt in januari verwacht. Een blik op de kalender leert dat die maand inmiddels ook al voor de deur staat, dus wie weet krijgt het toestel inderdaad gewoon straks direct de upgrade naar Android 10. Maar zoals gezegd: dat geldt ook voor landen waar de patch al weken geleden verscheen. Of hij alsnog komt voordat de grote Android 10 update zich aandient? Geen idee. Eventueel kun je je telefoon alvast voorbereiden op de Android 10 update – dan ben je in ieder geval goed voorbereid, ongeacht welke update als eerste beschikbaar komt.

Lees de reacties (2)

  • Hier de s9+ UK versie nog steeds op november patch.
    Beta android 10 is er al dus ik wacht met smart op de officiële release.
    Verder werkt het toestel top ,ook met DEX, mijn favoriete modus.
    Tip, de geluidskwaliteit met deTidal muziek app is weergaloos.
    Prettige jaarwisseling toegewenst.

  • Op mijn s9 plus kreeg ik een melding van Samsung mebers dat er in januari 2020 de nieuwe update komt voor de s9 en de s9 plus