De toekomst van het AMOLED scherm

Met het Super AMOLED Plus scherm van de Galaxy S2 heeft Samsung een hoogtepunt bereikt op het gebied van mobiele schermtechnologie. Dat wil zeggen: tot nu toe. Wie gek genoeg is om de laatste ontwikkelingen op AMOLED gebied te volgen, weet inmiddels dat er nog veel wildere dingen mogelijk zijn, pakweg begin 2012.

Samsung werkt namelijk al een tijdje aan de volgende generatie AMOLED technieken – en deze zullen flexibel zijn, en in staat zijn een extreem hoge resolutie weer te geven. Zo is het de heren Samsung technici al gelukt om een scherm met een diagonaal van twee centimeter te maken, die ondanks de geringe afmetingen toch een resolutie van 800 x 480 pixels kan weergeven – dezelfde resolutie als de S2, maar dan op een postzegel. En voor wie nu geen zin heeft om te gaan hoofdrekenen: dit betekent dat een 4.5 inch scherm in theorie een resolutie kan hebben van ongeveer 4500 x 2700. Afgezien van de praktische bezwaren (met name het stroomverbruik en de rekencapaciteit die benodigd is om zoveel pixels aan te sturen) is het duidelijk dat Apple niet lang meer de telefoon met de hoogste pixeldichteid heeft.

En zeiden wij net flexibel? We bedoelden dus flexibel! Buigzaam! Vouwbaar, draaibaar, en gewoon in het algemeen extreem vervormbaar. Het ziet er grappig uit, zoveel is zeker. Maar wij weten nog niet zo heel goed wat we ons bij een telefoon moeten voorstellen met zo'n flexibel scherm. Of misschien denken wij niet creatief genoeg? Als er iemand ideetjes heeft, horen wij die graag!

(met dank aan OLED-Display en SamsungGalaxy-S3.com)

Lees de reacties (7)

  • Als je toevallig geen broekzakken hebt zof tasje zoals sommige vrouwen last van hebben kan jeje mobiel makkelijk opvouwen en tussen je schoen steken zonder dat je het voelt zitten

  • misschien een dik papiertje die je kan opvouwen of rollen zodat het weinig ruimte in neemt ????

  • wat ik de laatste tijd mis, is echte info.en niet de zoveelste update over levertijden, maar gewoon over software,apps, accessoires,werkelijke updates en probleem oplossers.
    mijn gevoel is,dat de laatste niet meer zonodig moeten kijken op deze site

    • Bedankt voor je feedback! Er speelt zich natuurlijk steeds meer af op het forum, dus dat neemt de noodzaak wat weg om allerlei problemen en oplossingen hier op de frontpage te bespreken. Maar we nemen je ideëen mee!

1 2
Gerelateerde artikelen