Definitief bevestigd: Samsung voegt Galaxy J- en A-series samen

Samsung bevestigt in een video officieel dat de Galaxy J-serie en A-serie samen gaan. Wie een beetje oplette had dit al door, maar nu weten we het dan echt zeker.

Bijna alle in Nederland uitgebrachte Galaxy J toestellen (op twee na)

Galaxy J-serie wordt niet voortgezet

In 2015 arriveerde de eerste telefoon in de Galaxy J-serie op de Nederlandse markt: de Galaxy J5. Sindsdien volgenden allerlei J3, J5 en J7 modellen, en in 2018 kwamen daar ook nog Galaxy J4 en Galaxy J6 varianten bij. Maar nu is het, conform eerdere berichten, dus klaar met deze productlijn – althans, met de naamgeving.

In een video op het YouTube-kanaal van Samsung Malaysia leggen de Zuid-Koreanen uit hoe de oude J-serie in feite de nieuwe A-serie is geworden. Wie een beetje oplet weet dat toestellen als de nieuwe Galaxy A40 – en binnenkort de Galaxy A20e – het territorium van de J-serie betreden, met prijzen onder de €250.

Verder legt Samsung uit hoe allerlei belangrijke snufjes – grote accu, snelladen – nu tot een standaard onderdeel van de nieuwe A-serie geworden zijn. Natuurlijk was snelladen nooit deel van de J-serie, maar de nadruk op een lange accuduur kennen we wel van vooral de J7-modellen.

Tevens wordt hiermee duidelijk waarom Samsung dit jaar zoveel Galaxy A-modellen lanceert. Straks kun je kiezen uit de A20e, A40, A50, A70, en de Galaxy A80. Dat zijn er heel wat, maar bedenk wel dat er dus géén nieuwe J's meer aan het portfolio worden toegevoegd later in 2019.

Galaxy A-, S- en Note-serie

In Nederland blijft zo dus Samsung's nieuwe portfolio over, die uit drie series bestaat. Twee daarvan –  de S- en Note-serie – zijn en blijven high-end. De A-serie beslaat straks het gehele spectrum, van instapmodellen tot de hogere mid-range. Natuurlijk is er ook nog de nieuwe M-serie, waarvan wij lange tijd dachten dat de Galaxy M20 ook in Nederland uit gaat komen. Maar hoewel hij inmiddels in Duitsland te koop is, lijkt een release aan onze kant van de grens inmiddels een stuk minder zeker. Sterker nog: er zijn geen aanwijzingen dat een Nederlandse release voorbereid wordt. En zo wordt Samsung's portfolio, ondanks de vele Galaxy A telefoons, dus weer een stukje overzichtelijker.

Updates

Voor de goede orde: dat Samsung geen nieuwe J-serie telefoons meer uit brengt wil niet zeggen dat de huidige modellen niet meer bijgehouden worden. Later dit jaar verwachten we nog updates naar Android 9 Pie voor de Galaxy J3, J5 en J7 uit 2017, en voor de J4 en J6 modellen uit 2018. Dus heb jij een van deze toestellen, dan ben je voorlopig nog niet van Samsung's ondersteuning af.

Lees de reacties (4)

  • Dat is mooi nieuws, en dan ook nog hopen dat die nieuwe "J-serie vervangende" A serie eindelijk een notificatie LED hebben, dan is het echt een mooi en compleet toestel voor weinig geld :-)

      • Was er al bang voor, snap niet dat dit geen standaard optie is op een smartphone. Mijn vrouw heeft sinds kort een prachtige A7 maar zelfs die heeft geen notificatie LED.

        • Voor Samsung is het Always On Display de vervanger. Klopt ook wel, mits een toestel genoeg accu heeft om de extra belasting ervan op te kunnen vangen (wat toestellen als de A7 of A50 inderdaad hebben... bij de A40 weet ik nog niet).

Gerelateerde artikelen