Dat is vroeg: april update beschikbaar op de Samsung Galaxy S8 (aanvulling)

Samsung is de laatste tijd opvallend snel met sommige beveiligingsupdates. Het is niet eens 1 april, en de nieuwe patch is al beschikbaar voor de eerste Nederlandse Galaxy S8 gebruik(st)ers. Als je de S8 Plus hebt moet je nog even geduld hebben. Voor dat toestel komt hij spoedig, maar op het moment van schrijven nog niet inmiddels wel (aanvulling 1 april).

Galaxy S8 update april 2020

De nieuwe update arriveert op de Galaxy S8 in de vorm van firmwareversie G950FXXS8DTC6. Daarin zit niets nieuws – maar de ‘S' in de versienummering laat in ieder geval zien dat het hier om een echte beveiligingsupdate gaat. En inderdaad: de nieuwe maand is nog niet begonnen, en toch bevat de update van vandaag de beveiligingspatch van april. Daarmee zijn we in feite ook alweer klaar met de beschrijving van de patch, omdat Samsung nog niet bekend heeft gemaakt wát er precies in zit. We weten simpelweg nog niet welke verbeteringen deze update met zich meebrengt.

Wat we wel weten, is dat Samsung de Galaxy S8 momenteel nog steeds op de lijst met telefoons heeft staan die maandelijks de nieuwste patches krijgen. Twee weken geleden – toen de Galaxy S8 de maart update ontving – wezen wij er al op dat dit in de komende weken zou kunnen gaan veranderen. Tenslotte is de S8 alweer ruim drie jaar op de markt, en kreeg het in die jaren iedere maand netjes de nieuwste beveiligingspatches. Bij de Galaxy S7 schakelde Samsung na drie jaar over op een schema van updates die per kwartaal worden aangeboden. De kans is groot dat dit binnenkort dus ook met de Galaxy S8 zal gebeuren. In dat geval blijven de Zuid-Koreanen het toestel nog gewoon ondersteunen – net als de Galaxy S7, die zojuist nog de update van maart ontving – maar niet meer iedere maand. Echter, zo ver is het dus nog niet.

Beschikbaarheid

Wat we ook weten is dat de update van april nu beschikbaar is voor de Nederlandse én Belgische, unbranded Galaxy S8 – (aanvulling 1 april) en nu dus ook voor de Galaxy S8 Plus. Naar de branded modellen van Vodafone en T-Mobile zal de update de komende tijd komen, maar nu nog even niet.

Zoals je gewend bent krijg je automatisch vroeg of laat een melding dat je de nieuwe firmware kunt downloaden. Als je in de Instellingen naar Software-update gaat kun je dat via Downloaden en installeren ook direct doen, zodra de update voor jouw toestel beschikbaar is.

Heb jij deze update geïnstalleerd? Kom je nog meer veranderingen tegen? Rolt hij inmiddels binnen op jouw Galaxy S8 Plus? Hieronder lezen wij het maar al te graag!

Lees de reacties (4)