Daar is de Android 9 Pie update voor de Samsung Galaxy J5 2017 in Nederland

Eindelijk is dan de update naar Android 9 Pie beschikbaar voor Samsung's Galaxy J5 uit 2017. Het is de laatste Galaxy die de sprong naar Android Pie maakt in ons land – daarmee in deze update-ronde dus afgesloten.

Galaxy J5 2017 krijgt Android 9 Pie update in Nederland

Eind augustus al, startte Samsung de Android 9 update voor de Galaxy J5 2017 in een aantal landen. Sindsdien vergingen september en een aardig deel van oktober. Tussendoor vroegen wij ons nog expliciet af waar de update gebleven was, en sinds dit weekend is het dan toch zover.

Voor de Nederlandse Galaxy J5 is nu echt de update naar Android 9 Pie beschikbaar. Een 1070MB grote download brengt de nieuwe software naar het toestel in de vorm van firmwareversie J530FXXU5CSJ1. Daarin zitten in feite drie onderdelen. Als eerste is er natuurlijk Android 9, maar daar merk je niet direct heel veel van.

Vooral zichtbaar is de nieuwe One UI interface, waarvan versie 1.1 op het toestel geïnstalleerd wordt. Deze brengt nieuwe icoontjes met zich mee, vernieuwde menu's die handige met één hand te bedienen zijn, en een hele hoop nieuwe features. De interface beschikt nu bijvoorbeeld over een Nachtstand, waarbij alle achtergronden donker worden. Dat is prettiger voor je ogen, en stiekem ook (een beetje) vriendelijker voor je accu.

In de Galerij zit nu een Prullenbak-functie, zodat je afbeeldingen en video's niet direct helemaal kwijt bent als je ze per ongeluk wist. Bovendien kun je het toestel zichzelf automatisch laten optimaliseren. Ook de interface van de camera krijgt een make over, waarbij de Foto en Video standen gescheiden worden – voor sommigen fijn, voor de meesten juist minder handig.

Check ook onze One UI tips, bijvoorbeeld als je de nieuwe pictogrammen niet mooi vindt, en liever andere wilt. We leggen uit waar je de Multi-window functie vindt in Android 9, hoe je bugs in applicaties kunt oplossen, en hoe je grote tekst weer wat kleiner kunt maken.

Beveiliging: patch van oktober 2019

Het derde en laatste onderdeel van de update bestaat uit alle recente security patches, inclusief die van oktober. Met de update kan de Galaxy J5 er dus weer echt even tegenaan wat betreft de beveiliging van het toestel, de Android-software en One UI interface.

Beschikbaarheid

Op toestellen uit verschillende Europese landen was de Android 9 update al eerder beschikbaar. Maar nu kun je ‘m dus ook op je Nederlandse Galaxy J5 2017 installeren. Op de Belgische toestelvariant kun je ‘m op het moment van schrijven nog niet downloaden – hopelijk gaat dat ook niet al te lang meer duren.

Als je niet vanzelf de melding krijgt dat de update klaar staat, kun je via Instellingen -> Software-update -> Updates handmatig downloaden direct zelf checken. Heb jij de update op jouw J5 uitgevoerd? Hoe verliep de update bij jou?

(Dank aan iedereen die het ons meldde!)

Lees de reacties (16)

  • Na de update functioneert de automatische helderheid niet goed meer, gaat steeds naar bijna minimaal, zeer hinderlijk. Heeft voorheen altijd prima gewerkt.

  • Er zitten nog wel veel bugs in zo als als je op internet zit dat die dan ineens naar het startscherm gaat voor dat je bij de website komt echt velend? ook bij de spelletjes doet die het en bellen verloopt ook niet helemaal soepel hoop niet dat dit pas over drie maanden verhopen wordt elke drie maanden krijgt die een update

  • heb een update gehad, nu veel problemen, uitschakel functie gaat niet meer, valt de hele tijd in startscherm (samsung leesbaar) krijg geen verbinding meer met wifi netwerk... ontgrendelen gaat niet of hij valt weer op zijn startscherm (zwart scherm met samsung) telefoon wordt geladen... etc opnemen voor te bellen gaat niet... batterij loopt zeer snel leeg. hebben jullie hier een oplossing voor ? ben ten einde raad

1 2 3