Grote camera-update Galaxy Note 9 arriveert in Nederland – unbranded nu

Op de Nederlandse Galaxy Note 9 begint de grote camera-update binnen te rollen. Op dit moment kun je ‘m al installeren op Vodafone's branded toestelvariant. Aanvulling 10 okt: nu is de update ook beschikbaar op de unbranded Note 9. De beveiligingspatch van oktober zit er nog niet bij.

Galaxy Note 9 camera-update in Nederland

Eind vorige maand startte Samsung de uitrol van een update die de camera van de Galaxy Note 9 op veel gebieden verbetert. Wij hebben ‘m inmiddels al een tijdje in gebruik op onze redactionele Note 9. Vooral de belichting en de HDR stand zijn inderdaad een stuk beter geworden. Ook is er minder beeldruis zichtbaar bij weinig licht. Inmiddels kun je de update op verschillende Nederlandse modellen installeren.

In ons land arriveert de update met firmwareversie N960FXXU2ARJ1 (Vodafone: N960FXXU2ARI9, inclusief de beveiligingspatch van september). Met één blik op de changelog weet je direct wat de belangrijkste verbeteringen zijn:

  • Fotokwaliteit van camera is verbeterd (sic)
  • Helderheid van gezichten in omgevingen met achtergrondverlichting is verbeterd
  • Nauwkeurigheid van HDR-instelling voor dag/nacht is verbeterd
  • Helderheid bij weinig licht en SNR (Signal Noise Ratio) is verbeterd

En inderdaad, dat is een nette puntsgewijze samenvatting. De camera van de Galaxy Note 9 wordt er merkbaar beter door. Vooral het dynamisch bereik is, dankzij de veranderingen in de HDR-modus. duidelijk beter.

Beschikbaarheid

Je kunt de camera-update vanaf nu op de unbranded Galaxy Note 9, en op Vodafone's branded toestellen installeren. Als je een toestel van T-Mobile hebt, of een Belgische Note 9, dan moet je nog even afwachten.

Zoals altijd begint de download vanzelf zodra de update gereed staat voor jouw Note 9. Direct zelf controleren kan via Instellingen en de optie Software-update, gevolgd door Updates handmatig downloaden. Heb jij deze update al op jouw Galaxy Note 9 geïnstalleerd? Merk jij iets van de beloofde verbeteringen?

(Dank aan iedereen die het meldde, en aan Henk voor de afbeelding!)

Lees de reacties (6)