Bevestigd: ook de Samsung Galaxy M31 komt straks in Nederland uit

Samsung zal na de Galaxy M21 straks ook de Galaxy M31 op de Nederlandse markt brengen, dat staat nu vast. De M31 heeft dezelfde enorme accu en meer camera's. Het is voor het eerst dat Samsung in één jaar twee toestellen uit de Galaxy M-serie ook in ons land uitbrengt.

Galaxy M31 release in Nederland

Gisteren kon je nog onze hands-on preview van de Galaxy M21 lezen. Bovendien meldden we ook de Galaxy A41 eind mei uit zal komen. En het lijkt erop dat het Zuid-Koreaanse mid-range offensief voorlopig nog niet gestaakt wordt. Ook de Galaxy M31 ligt straks in de Nederlandse winkels.

Al in februari speculeerden wij over een mogelijke Nederlandse release van de Galaxy M31. En nu bevestigt Samsung's eigen website dat het toestel inderdaad hier ook uit zal komen. Daar zijn de eerste ondersteuningspagina's te vinden voor de SM-M315F – het modelnummer van de M31. Tevens kunnen wij hier aan toevoegen dat het toestel hier te koop zal zijn in het zwart, blauw en rood.

Specificaties

In de basis lijkt de Galaxy M31 natuurlijk nogal veel op de Galaxy M21. Het AMOLED-scherm is even groot (6,4 inc) en heeft dezelfde Full HD+ resolutie. Ook delen de toestellen de enorme 6000 mAh batterij, en de Exynos 9611 processor. De vingerafdrukscanner zit achterop, je krijgt 64GB opslag, en er is een 3,5 mm aansluiting voor je koptelefoon.

De verschillen zijn er in feite op twee gebieden. Ten eerste heeft de M31 standaard 6GB werkgeheugen, waar de M21 het doet met 4GB. Dat extra geheugen is er voor één ding: de hogere cameraresoluties. De Galaxy M31 heeft namelijk een 64 megapixel hoofdcamera (f/1,8), een 8 MP groothoeklens (f/2,2), en een 5 MP dieptesensor.

Bovendien heeft de M31 dezelfde 5 MP macrocamera die wel al kennen van de Galaxy A51 en A71 (zie: voorbeeldfoto's). Ook heeft de frontcamera met zijn 32 MP (f/2,0) een hogere resolutie.

Galaxy M31 prijs en releasedatum

Hoewel Samsung de Galaxy M31 in ons land nog niet lanceerde, leert een blik over de oostgrens hoeveel het toestel moet kosten. In Duitsland heeft de Galaxy M31 een adviesprijs van €269, en dat zal in ons land niet anders zijn. Daar verschijnt het toestel begin mei in de schappen. Of dat hier ook het geval is weten we niet. Maar de kans is groot dat de officiële Nederlandse introductie niet lang meer op zich zal laten wachten.

Wij verwachten dat Samsung de M31 – net als de M31 – in eerste instantie bij een beperkt aantal winkels uitbrengt. Een daarvan zal ongetwijfeld Samsung's eigen shop zijn.

Overigens: of Samsung de M31 ook in België uit zal brengen durven we nog niet te zeggen. Dat zal in de komende weken blijken.