Benchmark bevestigt specificaties Samsung Galaxy S10 Lite (SM-G770F)

Uit de database van een benchmarktest vissen we de eerste specificaties op van Samsung's SM-G770F. Het toestel gaat later mogelijk door het leven als een soort ‘Lite' versie van de Galaxy S10.

Galaxy S10 ‘Lite' specificaties

Een tijdje geleden werd bekend dat Samsung werkt aan twee vreemden-eenden-in-de-bijt. Van zowel de Galaxy S10 als de Galaxy Note 10 zouden ‘Lite' varianten in ontwikkeling zijn met respectievelijk modelcode SM-G770F en SM-N770F. Bovendien kwamen we eerder al te weten dat deze ‘S10 Lite' mogelijk ook in Nederland uit zal gaan komen. Technische details komen we nu te weten.

Zoals vaker, is het de benchmarktest Geekbench die de eerste details verklapt van een nog onbekende telefoon. Aldaar zien we nu dus een vermelding van de SM-G770F, die daar gisteren zijn eerste rondje holde. Het toestel – de internationale en Europese variant, dus – is uitgerust met Qualcomm's Snapdragon 855, en behaalt daarmee vergelijkbare prestaties als de Amerikaanse toestellen in de Galaxy S10-serie. Bovendien zien we dat de telefoon uitgerust is met 8GB RAM, wat aardig overeenkomt met eerdere geruchten.

Releasedatum

Tevens zien we bevestigd wat we ook al wisten: het toestel wordt ontwikkeld met Android 10 aan boord. Dit zou indirect kunnen betekenen dat Samsung deze ‘Galaxy S10 Lite‘ – of hoe hij ook moge heten – pas ná de Galaxy S11 gelanceerd zal gaan worden. Normaal gesproken brengen de Zuid-Koreanen eerst hun topmodel van het jaar uit met een nieuwe versie van het besturingssysteem, tenslotte. Mits Samsung zich ook in 2020 aan deze traditie houdt, moet je niet op een ‘S10 Lite' rekenen vóór maart.

Aap, mouw?

Daarbij willen we ook nog aanstippen dat we het gevoel hebben dat er iets niet helemaal klopt aan recente geruchten over de S10 Lite, Note 10 Lite en de Galaxy A91 – allemaal toestellen die grotendeels dezelfde hardware lijken te hebben als de Galaxy A90 5G, en bovendien voor dezelfde markten ontwikkeld worden. Zelfs voor Samsung's doen is dit nogal een chaos van telefoons die teveel op elkaar lijken. Een aap moet, zo lijkt het, nog uit de mouw komen. En zolang hij dat niet doet, kunnen we alleen afwachten en kijken welke informatie nog meer opduikt, de komende maanden.